Juniori Crne Gore najbolji na Balkanu

Crnogorski vaterpolisti savladali su danas u Sofiji, u petom kolu šampionata, vršnjake iz Bugarske 19:4 i sa maksimalnim učinkom završili nastup na šampionatu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2011. 16:01h

Juniorska vaterpolo reprezentacija je dokazala kvalitet na Balkanskom prvenstvu koje je prvi turnir izabranika Jova Vukasovića u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Mladi vaterpolisti su u Sofiji pobijedili svih pet utakmica, a posljednji je bio onaj protiv domaćina - savaldana je Bugarska sa ubjedljivih 21:4.

- Svakako da nas raduje osvajanje trofeja u Sofiji, ali i ovaj turnir kao i naredna tri u Sloveniji, Italiji i Crnoj Gori doživljavamo samo kao dio pripremnog procesa pred najznačajnije takmičenje - Evropsko prvenstvo u Rijeci - rekao je Vukasović.

Crnogorski vaterpolisti su u petak savladali Rumuniju (14:5) i Srbiju (10:6), a dan kasnije su lako izašli na kraj sa Grčkom (12:5) i Makedonijom (23:1). Drugo mjesto je osvojila Grčka, slijede Srbija, Rumunija, Makedonija i Bugarska.

Crnu Goru je u Sofiji predstavljalo 14 igrača: Andrić, Šuberić, Pasuljević, Subotić, Dostanić, Roganović (Jadran), Radunović,Vukmirović (Budva M:tel), Krivokapić, Kostić, Vukasović, Brguljan, Vuković (Primorac), Vico (Kataro).

Bonus video: