Priprema za šampionat Evrope

Na prvenstvu u glavnom gradu Bugarske, pored Crne Gore, igraće i selekcije Rumunije, Srbije, Makedonije, Grčke i Bugarske, a upravo tim redom će “crveni” igrati mečeve
0 komentar(a)
Gavril Subotić, Foto: Nebojša Mandić
Gavril Subotić, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 19.05.2011. 12:12h

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore (igrači rođeni 1994. i mlađi) krenula je danas na Balkansko prvenstvo, čiji je domaćin Sofija.

Trener Jovo Vukasović na put je poveo 14 igrača - Andrića, Šuberića, Pasuljevića, Subotića, Dostanića i Roganovića (Jadran), Krivokapića, Kostića, Vukasovića, Brguljana i Vukovića (Primorac), Radunovića i Vukmirovića (Budva M:tel) i Vica (Kataro).

Pored Vukasovića, u stručnom štabu su treneri Vico i Matković, a u crnogorskoj delegaciji je i sudija Jovan Kontić, koji će dijeliti pravdu na ovom takmičenju.

Na prvenstvu u glavnom gradu Bugarske, pored Crne Gore, igraće i selekcije Rumunije, Srbije, Makedonije, Grčke i Bugarske, a upravo tim redom će “crveni” igrati mečeve.

- Ovo je prvo takmičenje pred glavnu obavezu koja očekuje reprezentaciju, a to je Evropsko prvenstvo u Rijeci. Do tada nas očekuju još tri turnira u Sloveniji, Italiji i Crnoj Gori, koji će se održati u julu i avgustu, gdje će se iskristalisati konačni spisak od 13 igrača - rekao je Vukasović.

Žrijeb za Evropsko prvenstvo biće održan tokom trajanja fajnl-fora Evrolige u Rimu.

Bonus video: