Primorac zaustavio Jadran, Budva M:tel šampion!

Jadran i Primorac igrali neriješeno, pa je Budva M:tel pobjedom nad Katarom osvojila titulu
0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: B.PEJOVIĆ
Vaterpolo, Foto: B.PEJOVIĆ
Ažurirano: 15.05.2011. 20:31h

Iako je malo ko vjerovao, dogodilo se čudo u Igalu, umjesto pripremljene fešte i proslave titule dogodilo se nešto sasvim drugo - Primorac je „otkinuo” dva boda Novljanima (10:10) i time pehar pobjednika gurnuo u ruke Budve M:tel koja je bez problema savladala Kataro (14:10).

Jadran je kolo prije kraja imao bod više od Budvana i samo pobjeda protiv Primorca mu je garantovala odbranu titule. I sve je išlo u tom pravcu, domaćin je na polovini treće četvrtine imao i tri gola prednosti (9:6), ali je onda uslijedio šok - proradio je inat Kotorana, pa je trofej, koji je bio u Igalu, odjednom morao da mijenja grad...

Budva M:tel je u samo nekoliko dana napravila dva velika uspjeha - osvojila je titulu nakon što se plasirala na fajnl-for Evrolige.

I, interesantno, oba puta je imala ludu sreću uz sebe - prvo joj je vrata finalnog turnira Evrolige otvorio Partizan, a sada joj je trofej praktično dodijelio Primorac.

- To je sport, nikada ne možete da pretpostavite šta može da se desi. Iskreno, nisam očekivao da može sve da bude ovako na kraju, ali sam vjerovao da će Primorac da odigra maksimalno i da se neće predati. Trenirao sam veliki broj igrača kotorskog tima, znam da su veliki profesionalci i sportisti - rekao je trener Budve Slobodan Mačić, koji je sinoć slavio titulu u kućnoj atmosferi.

Budva je u četvrtak pobijedila Jadran kod kuće i produžila neizvjesnost za nekoliko dana. Malo ko je, ipak, vjerovao u novo čudo.

- Primijetio sam da je Jadran u padu forme, izgubio je od Partizana, pa od nas... Ali, mislio sam da će ovaj meč da pobijede zbog velike želje i da će da iskoriste ovakav momenat. Ipak, drago mi je što nije tako i što smo na kraju mi završili na prvom mjestu - kazao je Mačić.

Jadran prvu šansu za titulu propustio u prethodnom meču u Budvi, a sinoć je izgubio ono što se činilo da je nemoguće.

- Imali smo cijelo prvenstvo u rukama. Igrali smo kod kuće odlučujuću utakmicu, imali smo i dobar rezutlat i igru do ta tri gola prednosti. Međutim, odigrali smo katastrofalno tu posljednju četvrtinu, što je i rezultiralo da na kraju bude neriješeno. Nemam šta da kažem sem da smo sami krivi, jer smo ispustili šansu kada smo imali meč u rukama. Ipak, moram da naglasim da ne vidim svrhu svega ovoga, jer je Primorac ponovo došao u najjačem sastavu, mislim to je njihovo pravo, ali protiv Budve su igrali četiri puta i uvijek sa svega nekoliko igrača - rekao je kapiten Jadrana Vladimir Gojković.

Primorac je bio ponosan.

- Došli smo da pokažemo da znamo da igramo, jer se stvorila neka atmosfera da je Primorac zaboravio da igra vaterpolo. Mi smo još jednom pokazali da igramo dobar vaterpolo i mislim da smo još jednom pokazali da smo najbolja ekipa u Crnoj Gori, jer smo u ovim uslovima, u jako oslabljenom sastavu, na gostujućem bazenu sa ekipom koja je prva u Jadranskoj ligi i koja je imala imperativ pobjede, odigrali nerješeno i imali šansu i da pobjedimo. Zaista smatram da je Primorac ubjedljivo najbolja ekipa u našoj zemlji. Primorac je potonuo svojom krivicom, ali je igrački jako, jako živ i to je ono što smo željeli i uspjeli da pokažemo - rekao je trener Kotorana Ranko Perović.

Jadran – Primorac 10:10

Herceg Novi – Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 600. Sudije: Brguljan (Kotor), Obradović (Herceg Novi). Igrač više: Jadran 12 (5), Primorac 7 (3). Peterci: Jadran 1 (1). Rezultat po četvrtinama: 3:3, 3:1, 3:4, 1:2.

Jadran: Šćepanović (11 odbrana), Sekulić, Crepulja 1, Janović 1 (1), Đ. Filipović 1, Latinović, Kalinić 2, Gojković, Premuš 2, Subotić 2, P. Filipović 1, Kovačić, Sarić, Vidović.

Primorac: Radić (sedam odbrana), Brguljan 1, Čučković, Petrović, Marković, Kalaj 1, Azevedo 2, Murišić, Nikčević, Štajnmec 2, Šetka 2, Popović, Gopčević.

Kataro - Budva M:tel 10:14

Kotor - Bazen „Nikša Bućin”. Gledalaca: 100. Sudije: P. Abramović, Kontić (Kotor). Igrač više: Kataro 5 (2), Budva M:tel 5 (2). Rezultat po četvrtinama: 4:3, 2:6, 2:2, 2:3.

Kataro: Pavlović, Pasković, Vico 1, Živković, Jović 1, Bjelobrković 1, Božović, Bebić 3, Paunović 3, Dončić 1, Cankar, Mirković, Đurović.

Budva M:tel: Lazović, Petković, Vukmirović, Danilović 3, Ljubanović, Tičić, Radunović, Kovačević, Žanetić 5, Jokić, Brguljan 3, Bojd 3.

Bonus video: