Bokeljski derbi odlučuje o tituli

Jadran mora da pobijedi velikog rivala ako želi da odbrani titulu prvaka Crne Gore. Budva M:tel čeka rasplet u Igalu i vjeruje u čudo
69 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.05.2011. 18:34h

Pitanje prvaka države rješava se sjutra u Herceg Novom i to u bokeljskom derbiju. Jadran protiv Primorca za odbranu titule šampiona Crne Gore mora da ostvari pobjedu, jer je nakon poraza u Budvi prednost Novljana samo bod, što znači da u duelu sa najvećim sportskim rivalom ekipi sa Škvera ne odgovara ni remi.

Upravo zbog te činjenice posljednja utakmica sezone je ujedno i najvažnija.

- Jeste izuzetno bitna utakmica. Da smo odigrali kako treba pitanje ovogodišnjeg prvaka države smo trebali da riješimo u prošlom kolu u Budvi. Ali, šta je tu je, sada imamo još jednu priliku i to u bokeljskom derbiju, a svi znamo da su te utakmice uvijek neizvjesne i neće biti nimalo lako bez obzira u kakvom sastavu nastupi Primorac. U svakom slučaju, mi ne treba da razmišljamo o njima i o tome ko će igrati, već moramo da složimo naše redove i da se maksimalno skoncentrišemo na igru i ostvarivanje pobjede - rekao je Damir Crepulja, jedan od najboljih u meču sa Budvom.

A protiv Budvana, Jadran je djelovao nemoćno. To nije bio slučaj u nekoliko prethodnih utakmica.

- Ako budemo odigrali kao što možemo i kao što smo igrali na nekoliko utakmica prije ove posljednje u Budvi, ne bi trebalo da izostane i trijumf protiv Primorca. Mislim da smo zaslužili svojim partijama u ovoj sezoni da osvojimo prvo mjesto. Međutim, utakmica neće biti laka i mislim da će u večerašnjem derbiju da presudi veća borbenost i želja za pobjedom. Nama svakako motiva ne fali, jer želimo da osvojimo prvo mjesto i time direktan plasman sljedeće godine u Evroligu. Tako da se zaista nadam da ćemo odigrati kvalitetno i osvojiti titulu - kazao je Crepulja, koji je prošlog ljeta u Igalo stigao upravo iz Primorca.

U sezoni obilježenoj problemima za vaterpoliste Primorca završni meč u Herceg Novom, osim ispunjavanja takmičarske obaveze, predstavlja i psihološko rasterećenje.

Kotorski tim ni u posljednjem kolu ne namjerava da odustane od poštenog nastupa, a kombinovani sastav jednako tako, ne umanjuje želju da se Jadranu pruži jak otpor.

- Jadran je u prilici da osvoji domaće prvenstvo i naravno da je teško parirati motivu i snazi ekipe koja se nalazi u toj poziciji. Uloga favorita, stoga, pripada Jadranu, a na nama je da, nakon mnogobrojnih problema, izuzetno tešku sezonu privedemo kraju. Ipak, pokušaćemo da prikažemo dobru igru, naročito to očekujem od mlađih igrača na koje se računa u budućnosti – istakao je Ranko Perović, šef stručnog štaba Primorca

Budvani se nadaju

Budva M:tel vjerovatno neće imati problema sa Katarom u Kotoru, ali od nje ne zavisi više ništa. Zato će osluškivati vijesti iz Igala i navijati za Primorac.

- Mi smo svoju šansu propustili upravo protiv Jadrana u Igalu i jasno je da se ne pitamo mnogo. Sve je sada na Jadranu, a mi se nadamo da Primorac može da uradi puno u tom meču. Znamo kakvo je rivalstvo između ta dva kluba i ako Kotorani zaigraju u sastavu u kojem je najavljeno, vjerujem da će meč da bude neizvjestan - rekao je Ivan Žanetić.

Budvani, ipak, priznaju da im je u glavi fajnl-for Evrolige u Rimu. - Mi smo se još od onog meča sa Jugom okrenuli Rimu i sve je podređeno tom turniru. Ipak, protiv Katara ćemo da odradimo ono što je do nas i da vidimo šta će se desiti u Igalu. Pa šta bude, bude - zaključio je hrvatski internacionalac.

Bonus video: