"Ajkule" ubjedljivo izgubile i od Hrvatske: Igrač više veliki problem

Crna Gora sjutra od 17 i 30 igra protiv Francuske, posljednji meč grupne faze
90 pregleda 9 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Vaterpolo reprezentacija Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.04.2018. 19:59h

Drugi meč i drugi poraz crnogorskih vaterpolista na Kupu Evrope u Rijeci - nakon Srbije sinoć (9:5), bolja od "ajkula" bila je Hrvatska 10:5, u drugom kolu grupe B.

Hrvatska je u finišu prve četvrtine stekla nedostižnu prednost, nakon što Crna Gora nije iskoristila dva napada sa igračem više.

Za tri minuta domaćin je postigao tri gola, preko Garsije, Vukičevića i Jokovića, poveo 3:0 i nagovijestio kakav će biti ishod.

Spaić je smanjio 3:1, Draško Brguljan na 3:2, ali to je bilo sve od gostiju, koji u prvom poluvremenu nisu riješili nijednu od četiri situacije kada su imali brojčanu prednost. Tek nešto bolji učinak imali su u nastavku, ali ukupan utisak igre u napadu je zabrinjavajući.

Kada se postigne samo jedan gol iz sedam pokušaja sa igračem više bolji rezultat se ne može očekivati ni protiv mnogo slabijeg rivala od Hrvatske.

Na drugoj strani nezadrživ je bio Maro Joković, koji je do kraja trećeg perioda postigao čak četiri gola, a četvrtim pogotkom je doveo "barakude" do vođstva 8:3.

Hrvati su do kraja sačuvali ubjedljivih plus pet.

Crna Gora sjutra od 17 i 30 igra protiv Francuske, posljednji meč grupne faze. Francuzi su danas ubjedljivo poraženi od Srbije 13:2, sinoć još ubjedljivije od Hrvatske 20:5.

CRNA GORA - HRVATSKA 5:10 (1:3, 1:2, 3:4, 0:1)

Sudije: Sekeli (Mađarska), Kolombo (Italija), Igrač više: Crna Gora 7 (1), Hrvatska 10 (7)

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan 1, Banićević, Petković, Đuro Radović, Aleksandar Radović 1, Popadić, Đurđić 2, Ivović, Klikovac, Čučković, Spaić 1, Šćepanović.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 1, Lončar, Joković 4, Buljubašić 1, Vukičević 2, Bušlje, Marinić-Kragić, Vrlić 1, Šetka, Garsija 1, Marcelić.

Bonus video: