Kako bez navijača?

"Šampionat je već odlučen, tako da je susret sa Budvom oslobođen takmičarskog naboja", istakao je Ranko Perović, šef stručnog štaba Primorca.
0 komentar(a)
vaterr_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
vaterr_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 06.05.2011. 22:26h

Sedam dana nakon prekida bokeljskog derbija, vaterpolo se vraća u Kotor. Ovog puta, na tribinama bazena „Nikša Bućin” neće biti navijača - Takmičarska komisija je zbog dešavanja na utakmici sa Jadranom, naredila da Primorac tri meča na svom plivalištu igra bez prisustva publike. Prvi rival koji će igrati u takvoj atmosferi je Budva M:tel...

Uzgred, u domaćem timu neće biti kažnjenih Draška Brguljana i Anđela Šetke, pored kojih su suspendovani pomoćni trener Vido Lompar i sportski direktor Dragan Samardžić.

U Kotoru se ne slažu sa izrečenim kaznama i smatraju da su kvalifikovane posljedice, ali ne i ono što je dovelo do njih. Nezadovoljstvo se, jednako tako, odnosi i na izbor sudijskog para, jer, pozivajući se na dogovor da derbije sude hrvatski arbitri, što je i bio slučaj na susretu Jadrana i Budve, ostaje simptomatično zbog čega su uz ivicu kotorskog plivališta prošle sedmice bili Aleksandar Adžić i Siniša Matijašević. Ovog puta, pravdu će dijeliti crnogorsko-hrvatski par Obradović - Periš.

"Šampionat je već odlučen, tako da je susret sa Budvom oslobođen takmičarskog naboja. U takvim okolonstima, uz činjenicu da igramo bez suspendovanih Brguljana i Šetke, te povrijeđenog Čučkovića, šansa će biti pružena mlađim igračima. Vjerujem da će, kao i u minulom periodu, iskazati potencijal", istakao je Ranko Perović, šef stručnog štaba Primorca.

Budvani su svjesni da je titula praktično već Jadranova, zbog toga se i ne opterećuju previše rezultatima u domaćem šampionatu. Uzgred, pulenima Slobodana Mačića neće biti lako ni da se skoncentrišu na gostovanje u Kotoru, jer su prije samo tri dana ispisali stranice istorije plasmanom na fajnl-for Evrolige.

"Očekujemo pobjedu, a učinićemo sve što je do nas u ova preostala tri kola. Svjesni smo, ipak, da je Jadran praktično obezbijedio titulu", naglasio je Marko Petković.

Utakmica u Kotoru počinje u 19.30 časova.

Bonus video: