Primorac tri meča bez publike, Samardžiću tri mjeseca

U obrazloženju odluke Takmičarske komisije ističe se da je organizator meča odgovoran za ponašanje publike koja se iživljavala, psujući i vrijeđajući sudije, posebno Adžića
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2011. 13:04h

Takmičarska komisija Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore kaznila je Primorac zabranom odigravanja na tri prvenstvene ili kup utakmice bez prisustva publike na bazenu u Kotoru.

U obrazloženju se navodi da utakmica Primorac - Jadran nije odigrana do kraja, jer je prekinuta između druge i treće četvrtine zbog ponašanja publike - psovanja, vrijeđanja i pljuvanja sudija, posebno Aleksandra Adžića.

Ističe se da je organizator meča odgovoran za ponašanje publike koja se iživljavala, psujući i vrijeđajući sudije, posebno Adžića, i to još prije početka susreta, da se takvo ponašanje nastavilo tokom susreta, a kulminiralo prije početka treće četvrtine.

“Bez obzira na izostanak reakcije policije i pripadnika osiguranja, službena lica su se obraćala predstavniku kluba da se sprovede odluka o pražnjenju dijela tribina, ali osim slijeganja ramenima i odbranom da je to preneseno, ali da neće da realizuju, nije bilo efekta.

Sudije su stoga prekinule ovaj susret. Dakle, radi se o objektivnoj odgovornosti kluba organizatora”, navodi se u obrazloženju koje je potpisao predsjednik Takmičarske komisije Draško Krivokapić.

Zbog zanemarivanja i neefikasnog obavljanja dužnosti, sportski direktor i zvanični predstavnik kluba na toj utakmici, Dragan Samardžić, kažnjen je sa tri mjeseca zabrane vršenja funkcije.

Bonus video: