Pomoćni trener Primorca: Kome smeta prvak Evrope?

Zašto nije prekinuta prošlogodišnja utakmica finala Kupa Crne Gore u Budvi kada su stručni štab i igrači Primorca gađani flašama, šipkama, mobilnim telefonima i kada su navijači domaće ekipe ušli na plivalište?
81 pregleda 0 komentar(a)
Lompar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Lompar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 03.05.2011. 15:42h

Nakon što je Discplinska komisija Vaterpolo saveza Crne Gore izrekla kazne poslije utakmice Primorac - Jadran, oglasio se jedan od kažnjenih - Vido Lompar, pomoćni trener Primorca.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Osjetio sam potrebu da se obratim crnogorskoj javnosti povodom prekinutog meča Primorac-Jadran u Kotoru.

Slažem se sa stavom medija da je to još jedna ružna slika crnogorskog vaterpola. Da li ste se zapitali što je uzrok svih tih nemilih događaja? Što je uzrok prekida pomenute utakmice?

Do ovog meča, utakmice konkurenata za titulu prvaka sudile su sudije iz Hrvatske (barem jedan), a u ključnom meču prvenstva ne sude. Zbog čega? Zbog čega je sudija Matijašević, potpuno neopravdano, isključio sa pravom zamjene Draška Brguljana, kada je cijeli bazen vidio da on nije bio ni blizu mjesta prekršaja? Zašto ta greška nije odmah ispravljena na osnovu tv snimka kao što su u ranijim sezonama u dva meča poništeni već priznati golovi igrača Primorca? Na osnovu čega je uopšte prekinuta utakmica? Verbalni povici navijača sigurno nisu razlog za tako nešto.

Zbog čega nije prekinuta prošlogodišnja utakmica finala Kupa Crne Gore u Budvi kada su stručni štab i igrači Primorca gađani flašama, šipkama, mobilnim telefonima i kada su navijači domaće ekipe ušli na plivalište?

Ruku na srce ni moje ponašanje nakon dobijenog crvenog kartona (potpuno opravdan protest zbog isključenja Brguljana) nije bilo za primjer isportsko. A da li je sportsko ponašanje zvaničnog lica PVSCG na meču koji mi je uputio pogrdne riječi pri mom napuštanju plivališta nakon isključenja? Ko će njih da kazni zbog njihovih grešaka kao što su ekspresno kaznili naše igrače, trenera, suspendovali bazen i pokrenuli krivični postupak protiv našeg sportskog direktora? To ste riješili odmah, a za odluku o osvajaču Kupa Crne Gore vam je trebalo puna 3 mjeseca i to ste ga potpuno nezakonito dodjelili Budvi! Neka vam to služi na čast.

I na kraju, želim da pojasnim da Vido Lompar u privatnom životu nema ništa lično protiv bilo koga u PVSCG, kao i da ne želim da ovim ni najmanje umanjim uspjehe naših sportskih rivala iz Budve i Herceg Novog. Ja samo volim svoj klub i grad, i želim Primorcu sve najbolje, baš kao i crnogorskom vaterpolu u cjelini", stoji u saopštenju.

Bonus video: