„Beštije”: Izgleda da smo mi glavni problem

"Vaterpolo se igra zbog publike, ne zbog nekoliko politički i interesno povezanih funkcionera, uključujući i ove kotorske koji vješto balansiraju na dvije stolice, smatraju "Beštije"
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2011. 21:57h

Nakon dešavanja na meču Primorac - Jadran oglasile su se i „beštije”, navijači Primorca. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

„Glavni problem crnogorskog vaterpola su, kako se čini, 'beštije'. Treba ih odstraniti jer prozivanjem selektora i Vaterpolo saveza zbog loših rezultata i neregularnosti domaćih takmičenja kvare atmosferu u reprezentaciji. „Beštije” se bune protiv višemjesečne lakrdije zvane Kup Crne Gore. Treba ih ukloniti da vaterpolo komisije i sudovi mogu na miru, beskonačno, usaglašavati mišljenja, te napokon sabrati dva i dva i dobiti pet. „Beštije” pogrdno skandiraju sudiji pa ih treba udaljiti da bi mogao nesmetano da krade Primorac. Isti sudija koji traži pražnjenje tribine za verbalni delikt nije ispraznio tribine navijača Budve kad su ga gurali i pogodili plastičnom flašom u glavu na finalu Kupa u decembru 2009. Valjda povici sugrađana više vrijeđaju od budvanske flaše. Ostaje nejasno zašto su na posljednjem derbiju sa bazena udaljeni malobrojni navijači Jadrana. Čemu to vodi? Vaterpolo se igra zbog publike, ne zbog nekoliko politički i interesno povezanih funkcionera, uključujući i ove kotorske koji vješto balansiraju na dvije stolice. Sive eminencije ovog sporta se prema našem klubu i navijačima odnose po onoj Džonijevoj (Branimir Džoni Štulić, prim. aut.) 'ajde ti tamo smetaj, a mi ćemo te već izmarisati'. Tada kotorski kadrovici, nekadašnji igrači Primorca, zažmure, klimnu glavom i pozovu se na interese reprezentacije i zlato iz Malage. Kotorska vaterpolo publika zaslužuje divljenje i poštovanje, jer je prelaskom u navijački kop demantovala tezu da su 'beštije' nekoliko izgrednika čijim udaljavanjem će se svi problemi domaćeg vaterpolo sporta riješiti. Opet će zasjedati komiteti i odbori i možda kažnjavanje Primorca i sablasno prazne tribine donesu mir u kući. Možda i reprezentaciji bolje krene”, stoji u saopštenju navijača kotorskog kluba.

Bonus video: