PRIMORAC - JADRAN

Novljani žele feštu na bazenu najvećeg rivala

Ukoliko u Kotoru savladaju Primorac, vaterpolisti Jadrana bi napravili možda i ključni korak ka odbrani titule prvaka Crne Gore. Kotorani, naravno, ne žele da se predaju vječitom rivalu...
99 pregleda 0 komentar(a)
Draško Brguljan i Nikola Janović, Foto: Veselin Belojević
Draško Brguljan i Nikola Janović, Foto: Veselin Belojević
Ažurirano: 29.04.2011. 20:26h

Sedmi bokeljski derbi ove sezone može da bude i najvažniji - ukoliko sjutra (19.30 časova) u Kotoru savladaju Primorac, vaterpolisti Jadrana bi napravili možda i ključni korak ka odbrani titule prvaka Crne Gore. Kotorani, naravno, ne žele da se predaju vječitom rivalu...

Zbog dosadašnjih dešavanja u klubu, igrači Primorca svjesno prepuštaju ulogu favorita Jadranu, ali vjeruju da, uz pobjedničku želju, imaju i snage da iznenade višedecinijskog rivala.

Podmlađenom kotorskom sastavu pridružuju se Zdravko Radić i Toni Petrović, pa Primorac, ojačan njihovim iskustvom, a predvođen energijom mladih igrača, može da pruži jak otpor. Igrači su u minulom periodu naporno radili, međutim, povrede Uroša Čučkovića i Nikole Markovića, te neizvjesnost oko njihovog nastupa, zabrinjavaju stručni štab.

- Više je razloga zbog čega uloga favorita pripada suparniku, ali i pored problema koji nas prate, namjeravamo da hrabro i odvažno uđemo u meč. Večerašnji duel gotovo da odlučuje šampionat, a na nama je, stoga, težak zadatak da ostvarimo trijumf kako bismo se vratili u trku. Vjerujemo da možemo da pokažemo dobru partiju, a u ostvarivanju željenog rezultata nadam se i velikoj podršci navijača - istakao je Vido Lompar, pomoćni trener Primorca.

U ovogodišnjim bokeljskim derbijima četiri puta su Kotorani bili uspješniji od Novljana. Ekipa sa Škvera je, međutim, slavila dva puta u četvrtfinalu Jadranske lige, plasirala se na završni turnir regionalnog takmičenja i uspjela da odbrani titulu.

- U posljednje vrijeme igramo zaista jako dobro, počevši upravo od tog četvrtifinala, kada smo u tri utakmice prošli na fajnl-for. Odličnu formu smo pokazali i na završnici Jadranske lige u Rijeci, gdje smo briljantnom igrom u obje utakmice odbranili titulu, a svoje odlične partije smo nastavili i u meču sa Budvom u 2. kolu domaćeg prvenstva - kaže jedan od najboljih igrača Jadrana, Nikola Janović.

Upravo u meču sa Budva M:telom, Novljani su napravili značajan korak ka odbrani titule i u domaćem prvenstvu, jer su pobjedom zadržali vodeću poziciju. Stoga ovaj meč sa Primorcem ima i dodatnu važnost.

- Ovo je jako bitna utakmica, jer bismo eventualnom pobjedom napravili ogroman korak ka odbrani titule. U Kotoru će, svakako, biti izuzetno teško, bez obzira na to u kojem će sastavu Primorac nastupiti, a očigledno je da će biti jači nego protiv Budve. U svakom slučaju, potrudićemo se da igramo svoju igru i pokušati da ostvarimo povoljan rezultat, koji bi nam olakšao odbranu i drugog trofeja u ovoj sezoni - zaključio je Janović.

U drugom meču 3. kola, Budva M:tel dočekuje Kataro (19 časova).

Preporučujemo za Vas