Sud dodijelio trofej Budvanima

Primorac će, istina, i na ovu odluku Vaterpolo suda imati pravo žalbe u roku od 15 dana u slučaju da se dođe do novih dokaza da Brguljan nije imao pravo nastupa za Budvu
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2011. 19:07h

Vaterpolo sud je pobio odluku koju je prošlog mjeseca donio Odbor za vaterpolo i sada je valjda pitanje ko je osvojio Kup konačno naišlo na odgovor – rekao da je Darko Brguljan regularno nastupio za Budvu M:tel protiv Priomorca i registrovao revanš meč koji su Budvani dobili sa 9:8 u Kotoru.

Tačnije, Vaterpolo sud je podnio izvještaj Skupštini VPSCG koja ga je danas usvojila. Interesantno, sedam od devet članova Skupštine je prihvatilo izvještaj, dok su samo dva člana bila uzdržana. Još je čudnije što Skupštini nije prisustvovao nijedan predstavnik Primorca (nije bilo ni predstavnika Risna, Bijele i Primorja i Kamenara). Možda je i to znak da su Kotorani ovaj trofej već bili prežalili, bez obzira što je nedavno Odbor za vaterpolo registrovao meč 5:0 za njih.

Primorac će, istina, i na ovu odluku Vaterpolo suda imati pravo žalbe u roku od 15 dana u slučaju da se dođe do novih dokaza da Brguljan nije imao pravo nastupa za Budvu u tom pomenutom revanš meču koji se igrao 15. januara.

Vaterpolo sud se pozvao na odluku Takmičarske komisije od 4. januara (dan prije prvog meča finala Kupa Crne Gore) gdje je dato mišljenje da licencirani igrači danom pravosnažnosti odluke o licenciranju stiču sva prava koja im po tom osnovu pripadaju.

Takođe, Vaterpolo sud je podnio i izvještaj o raskidu ugovora Uroša Čučkovića sa Primorcem na kraju sezone („Vijesti“ su to najavile još početkom godine), dok će isti organ u narednom periodu odlučivati o zahtjevu Filipa Trajkovića da završi saradnju sa Kotoranima.

Skupština je na sjednici verifikovala i nove članove Upravnog odbora Vaterpolo saveza – Mirka Vičeviča i Srećka Uskokovića.

Bonus video: