Budvani sami kroje sudbinu

U utakmici koja im je praktično značila spas sezone, Budvani su uspjeli da savladaju Jadran (9:8) i tako naprave veliki korak ka fajnl-foru Evrolige.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 21:36h

U utakmici koja im je praktično značila spas sezone, Budvani su uspjeli da savladaju Jadran (9:8) i tako naprave veliki korak ka fajnl-foru Evrolige, s obzirom na to da je Partizan pobijedio Jug u Dubrovniku i tako omogućio Budvi M:tel da u posljednjem kolu na svom bazenu odlučuje o plasmanu u završnicu najjačeg klupskog vaterpolo takmičenja.

"Pa, lijepo je kad se startuje pobjedom. Sve je išlo kako treba, jer je Partizan pobijedio u Gružu, tako da sada mi svoju sudbinu i prolaz rješavamo u Budvi, što nam je bila i želja", rekao je novi trener Budvana, Slobodan Mačić.

Od samog starta je bilo očigledno da je gostima rezultatski ovaj meč značajniji, pa su Budvani već poslije dva i po minuta vodili sa 2:0. Jadran je odgovorio izjednačenjem, ali Budva M:tel nije ništa prepuštala slučaju pa je odmah ponovo preuzela vođstvo i serijom od 3:0 došla do prve velike prednosti od 5:2.

"Možda smo se ispraznili u meču u subotu, tako da ni jedna ni druga ekipa nisu bile na onom nivou od prošlog susreta. Oni su ovog puta bili strpljiviji i sigurno da su djelovali skoncintrisanije i mislim da su zasluženo pobijedili. Rekao bih da smo mi u meč ušli malo više odsutni, jer smo glavama već u Kotoru, u meču trećeg kola domaćeg prvenstva. Takvu situaciju su oni iskoristili i došli do ranog velikog vođstva od tri gola", kazao je hrvatski internacionalac u redovima Jadran, Željko Kovačić.

Jadran je pokušavao da stigne prednost Budvana, ali Novljanima u napadu nije baš sve išlo od ruke na ovom meču, pogotovo ne u napadima sa igračem više, pa su gosti uspjeli da održavaju tri gola prednosti (6:3 i 7:4).

"Mi smo se potom malo trgli i zaigrali angažovanije, i u napadu i u odbrani. Uspjeli smo da smanjimo razliku, ali ne i da izbjegnemo poraz. Međutim, nama ovaj meč rezultatski ništa nije značio, tako da samo mislim na predstojeći derbi sa Primorcem", ističe Kovačić.

Upravo je ekipa sa Škvera najviše golova i dala u posljednjoj četvrtini, ali sve što je uspjela je da stigne na jedan razlike i to golom bukvalno u posljednjoj sekundi.

"Sada imamo osam dana da se pripremimo za meč sa Jugom na svom bazenu i moramo se dodatno mobilisati da ostvarimo pobjedu. Svaki trener ima nešto svoje novo i nešto što pokušava da ubaci u sistem igre, ali u ovom kratkom vremenu nije bilo moguće nešto mnogo promijeniti. Međutim, zadovoljan sam pokazanom igrom, jer smo imali nekoliko povrijeđenih i kažnjenih igrača koji nisu mogli da nastupe, a ipak smo prikazali dobru, smirenu i skoncentrisanu igru, što uliva nadu za duel sa Jugom", zaključio je Mačić.

Jadran - Budva M:tel 8:9 (2:3, 1:3, 2:1, 3:2)

Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 300. Sudije: Sadekov (Rusija), Simion (Rumunija). Igrač više: Jadran 8(1), Budva M:tel 7(2). Peterci: Jadran 2(1), Budva M:tel 1(1)

Jadran: Šćepanović (devet odbrana), Sekulić 1, Crepulja 1, Janović, Đ. Filipović 1, Latinović, Kalinić, Gojković 2(1), Premuš, Subotić 2, P. FIlipović, Kovačić, Sarić 1.

Budva M:tel: Šefik (13 odbrana), Petković, Bojd, Radunović, Ljubanović, Tičić 2, Pejaković, Pasković 2(1), Vukčević 1, Žanetić 4, Trbojević, Jokić, Lazović.

Bonus video: