Jadran bolji od Budve

Domaćin je vodio tokom cijelog meča, a više puta razlika je iznosila i tri gola (5:2, 8:5, 9:6, 10:7).
0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.04.2011. 21:25h

U utakmici u kojoj je viđen nezapamćen broj isključenja (čak 34), Jadran je konačno pobijedio Budvu M:tel (10:9) u ovoj sezoni i to u momentu kada je to možda bilo i najvažnije.

Novljani su od početka meča vodili i držali konce, ako se to može tako reći, pošto su tempo utakmice, u stvari, diktirali hrvatski arbitri Andrej Franulović i Mladen Rak.

Naime, od početka su sudije djelovale nesigurno i ispustile su kontrolu meča. Tačnije, dopustili su grublju igru, a kada su vidjeli da je time jako podignuta tenzija i u bazenu i oko njega, više nisu mogli da povrate konce meča. Pokušavajući da to urade donijeli su veliki broj ne baš rezonskih odluka i na jednoj i na drugoj strani. U takvoj atmosferi bilo je dosta nervoze, prekršaja i grube igre na obje strane, što je urodilo pomenutim brojem isključenja, ali se ipak vidjelo i mnogo lijepih akcija i onoga što vaterpolo čini atraktivnim...

- Mislim da smo dokazali da smo bolja ekipa od Budve i da smo zasluženo pobijedili. Ali, moram da se osvrnem na ovo katastrofalno suđenje, koje je bruka za vaterpolo. Ovo što je radio Franulović je protiv vaterpola i protiv sporta uopšte. Kao vrhunac lošeg suđenja on je meni dao crveni karton, a uopšte se nisam njemu obraćao nego sportskom direktoru, ali takvo ponašanje Franulovića nije slučajno i ja znam odakle je dirigovano - rekao je trener Jadrana Ivica Tucak.

Ekipa sa Škvera je povela u prvom minutu, a jedino izjednačenja na meču (1:1) uslijedilo je 120 sekundi kasnije. Potom je domaćin preuzeo vođstvo, koje je u četiri navrata iznosilo i po tri gola (5:2, 8:5, 9:6 i 10:7).

Kuriozitet prvog poluvremena, koje je završeno 6:4 u korist Jadrana, jeste činjenica da je svih tih 10 golova postignuto iz situacija sa igračem više. Posljednju prednost od tri gola Jadran je imao na polovini posljednje četvrtine, a Budvani su tada napravili mini seriju od dva pogotka i na minut i po prije kraja meča došli na 10:9.

Upravo ono što je obilježilo meč moglo je da donese i podjelu bodova, ali Budvani na 25 sekundi do kraja meča nisu iskoristili napad sa igračem više.

- U ovakvoj igri sa dosta isključenja i puno napada sa igračem više, bolje se snašla ekipa Jadrana koja je fenomenalno iskoristila te situacije i imala veoma visok procenat realizacije što je na kraju bilo i presudno. Na kraju smo imali i situaciju da upravo sa igračem više izjednačimo, ali nismo uspjeli i čestitam Jadranu na pobjedi - kazao je trener Budve Veselin Krivokapić.

U sljedećem kolu Jadran gostuje Primorcu, a Budva M:tel igra sa Katarom kod kuće.

Jadran – Budva M:tel 10:9 (3:2, 3:2, 2:1, 2:4) Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 400. Sudije: Franulović (Rijeka), Rak (Dubrovnik). Igrač više: Jadran 14 (10), Budva M:tel 17 (6).

Jadran: Šćepanović (11 odbrana), Sekulić, Crepulja 2, Janović 1, Đ. Filipović, Latinović, Kalinić, Gojković 3, Premuš 1, Subotić 1, P. FIlipović, Kovačić 2, Vidović, Sarić.

Budva M:tel: Šefik (osam odbrana), Petković, Bašić, Danilović, Ljubanović, Tičić, Pejaković 2, Pasković 4, Vukčević, Žanetić, Trbojević 1, Jokić, Brguljan 2, Bojd.

Bonus video: