Budva M:tel sjutra gostuje Jadranu

Ovaj meč sigurno neće proglasiti prvaka, bez obzira ko na kraju trijumfuje – rekao je bek Budve Predrag Jokić
87 pregleda 0 komentar(a)
Jokić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Jokić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 22.04.2011. 12:34h

Budva M:tel ima trenutno bod manje od Jadrana u crnogorskom prvenstvu, pa je jasno da njene šanse u borbi za titulu umnogome zavise od sjutrašnjeg derbija u Igalu. Poraz bi Budvane udaljio od pehara, dok bi, trijumf, sa druge strane, mogao da bude ključni korak ka ostvarenju cilja.

"Svakako da je u ovom meču veliki ulog, ali sigurno on neće da bude presudan u borbi za titulu. Treba vidjeti u kakvom će sastavu do kraja da igra Primorac, koji posebno u Kotoru može da pobijedi i nas i Jadran. Tako da ovaj meč sigurno neće proglasiti prvaka, bez obzira ko na kraju trijumfuje", rekao je bek Budve Predrag Jokić.

Bivši igrač Jadrana, ipak, daje prednost Novljanima.

"Nekoliko faktora je na strani Jadrana – trenutno je u boljoj formi, osvojio je Jadransku ligu, igra na svom bazenu... Međutim, mi vjerujemo u svoj kvalitet i sigurno da smo spremni da odigramo dobru utakmicu i da idemo na pobjedu. Mečevi protiv Partizana i Primorca su pokazatelj kako treba da igramo", kazao je Jokić.

Ključ trijumfa je u jakoj odbrani.

"Dobra odbrana nas krasi tokom cijele sezone, ona se podrazumijeva. Potrebno je, ipak, da i taj napad sa igračem više krene. Koja ekipa u tom segmentu bude bolja, sigurno je bliže pobjedi", istakao je crnogorski reprezentativac.

Put ka odbrani titule prvaka države Jadran nastavlja derbijem sa Budva M:telom. Kako sada stvari stoje, Novljani i Budvani su glavni konkurenti za osvajanje prvog mjesta u nacionalnom prvenstvu, tako da je sjutrašnji derbi izuzetno bitan, jer bi pobjeda i za jedne i za druge značila mnogo više od tri boda:

“U svakom slučaju predstoji nam utakmica u kojoj je ulog veliki i za jedne i za druge. Mi imamo prednost domaćeg terena i daćemo sve od sebe da ga iskoristimo”, kazao je centar Jadrana, hrvatski internacionalac Danijel Premuš.

Ekipa sa Škvera je ove godine sa Budvanima igrala dva puta u nacionalnom Kupu, te po jednom u Jadranskoj i Evroligi. Sva četiri puta Novljani su bili blizu pobjeda, ali je na kraju Budva dva puta slavila, dok je dva puta bilo neriješeno.

“Imamo protivnika koji je ove sezone pokazao da ima veliki kvalitet i sama činjenica da ih nijednom ove sezone nismo pobjedili kod nas mora izazvati maksimalnu mobilizaciju. Ukoliko ponovimo ove igre koje smo pokazali u posljednjim mečevima sa Primorjem, Jugom i Katarom i uz podršku sa tribina, mislim da se možemo realno nadati osvajanju sva tri boda. Utakmica jeste važn,a ali u krajnjem slučaju ne i presudna, jer je ovo tek druga utakmica završnice domaćeg prvenstva, ali bi se na kraju moglo ispostaviti da su bodovi sa ovoga meča ipak presudni'', konstatovao je Premuš.

On je istakao da se ekipa već duže vrijeme priprema namjenski baš za ovu utakmicu u kojoj bi trijumf značio veliki korak ka odbrani titule prvaka Crne Gore.

“Ekipa je kompletna. Svi smo na raspolaganju treneru, a posljednjih dana smo se veoma dobro spremali upravo za Budvu. Mogu da kažem da ćemo svi dati svoj maksimum da pobijedimo u ovom meču, a svakako da će nam u toj namjeri jako bitna biti i što veća podrška sa trbina”, zaključio je centar Jadrana.

Meč počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

U drugom meču 2. kola Superlige se sastaju Kataro i Primorac.

Bonus video: