Crna Gora lako izašla na kraj sa Rusijom

Crnogorski vaterpolisti u posljednjem kolu regularnog dijela Svjetske lige savladali Rusiju u Igalu sa 14:3
0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Crna Gora, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 19.04.2011. 19:25h

Odličnom igrom i u odbrani i u napadu, praktično bez i jedne greške, vaterpolo reprezentacija Crne Gore je pobijedila Rusiji (14:3) i sa maksimalnih šest trijumfa se plasirala na finalni turnir Svjetske lige u Firenci.

Utakmica je počela vođstvom Rusije, koja je preko kapitena Stratana iz peterca povela u drugom minutu, ali je onda proradila crnogorska mašinerija i usljedila je serija od 7:0. Tako je mreža izvanrednog Miloša Šćepanovića ostala netaknuta punih 12 minuta...

- Prije svega, bilo je jako bitno što je odličan ambijent na bazenu, jer je bio stvoren nekakav negativan naboj prema reprezentaciji, iako se govorilo da to nije upućeno ka igračima. Ipak, na nas je to mnogo uticalo, jer u svakom slučaju osjećamo veliki pritisak. Meč nam praktično nije ništa značio rezultatski, ali jeste veoma mnogo i da vratimo našu igru, ali nažalost i da dokazujemo nešto što ne znam kako bih više nazvao. Siguran sam da ova ekipa, uz ovakav pristup i motivaciju, ima ogromne šanse da se vrati tamo gdje joj jes mjesto - rekao je Šćepanović.

I u drugom poluvremenu „ajkule” su nastavili istim tempom predvođene izuzetno raspoloženim Nikolom Janovićem (postigao šest golova), koji je, osim na svojoj poziciji vanjskog napadača, često igrao i kao drugi centar. Zato se i i nije osjetio izostanak prvog sidraša reprezentacije Borisa Zlokovića.

- Od samog početka smo djelovali moćno i Rusi nisu imali zaista nikakve šanse, iako je to ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko izuzetnih vaterpolista. Diktirali smo tempo od početka, publika nas je u tome dodatno i motivisala i zaista me raduje činjenica da smo pokazali sav potencijal ove reprezentacije. Uz to, igrali smo bez tri standardna reprezentativca. Miloš je bio fenomenalan na golu, a u napadu smo izostanak Zlokovića pokušavali da nadomjestimo ubacivanjem na dva metra Radović i ja. Poslije ovakvog izdanja svi treba da budemo optimisti za predstojeće obaveze - kazao je Janović.

Crna Gora – Rusija 14:3 (4:1, 3:1, 3:1, 4:0) Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 800. Sudije: Vlašić (Hrvatska), Rodriges (Španija). Igrač više: Crna Gora 9 (4), Rusija 5 (-). Peterci: Crna Gora 2 (2), Rusija 1 (1).

Crna Gora: Šefik, Dr. Brguljan, Pasković 2 (1), Danilović, Vukčević 2, Tičić 1, Drašković 1, N. Janović 6 (1), Ivović, Da. Brguljan, Čučković, Radović 2, Šćepanović (10 odbrana).

Rusija: Fedorov (sedam odbrana), Finaev, Češev, Višnjakov, Aleničev, Jurčik, Kalturin 2, Stratan 1 (1), Balašov, Rekečinski, Lisunov, Agarkov, Rastorguev.

Bonus video: