Nikola Janović: Bez potcjenjivanja, idemo do kraja!

Moramo da budemo spremni na sve, nema loših ekipa i treba da pokažemo da smo bolji od njih - kazao je Janović
80 pregleda 0 komentar(a)
Janović, Foto: Z. ĐURIĆ
Janović, Foto: Z. ĐURIĆ
Ažurirano: 15.04.2011. 15:08h

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo i nije bio baš naklonjen crnogorskim vaterpolistima, pa je sada jasno da će, ako žele da se vrate u vrh, morati da od samog starta turnira u Šangaju dokažu da nisu rekli posljednju riječ.

Protivnici "ajkulama" u grupi A će da budu Španija (iz prvog šešira), te Mađarska i Kazahstan. Španci su aktuelni svjetski vicešampioni, Mađari trostruki uzastopni olimpijski prvaci, a Kazahstanu pripada uloga nepoznanice i totalnog autsajdera u grupi.

Prvoplasirane ekipe iz četiri grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane da u osmini finala traže vizu za plasman među osam najboljih ekipa na planeti.

- Ako se pogleda kvalitet, jasno je da je naša grupa teška, sigurno najteža. Mađari su toliko godina u vrhu, vjerovatno su gladni uspjeha, kao i Španci koji su u Rimu prije dvije godine dokazali zašto su uvijek u krugu favorita. O Kazahstanu se ne zna puno toga, jasno je da je slabiji od ostalih u grupi, ali niko ne smije da se potcijeni - rekao je kapiten Nikola Janović.

Crnogorski vaterpolisti bi, ako ne budu prvi u grupi, put do četvrtfinala tražili protiv neke od ekipa iz grupe B. U njoj su Srbija, Rumunija, Kina i Australija.

- Ni žrijeb za put do završnice nam nije bio nimalo naklonjen. Sve su to dobre ekipe. Međutim, moramo da budemo spremni na sve, nema loših ekipa i treba da pokažemo da smo bolji od njih - kazao je Janović.

Po kapitenu "ajkula", krug favorita je opet isti.

- Šest, sedam ekipa se izdvajaju kvalitetom, ne smije ni da se zaboravi SAD, kao ni Australija, koje se spremaju samo za ovo takmičenje. Italija želi da potvrdi rezultat iz Zagreba, kada je bila druga, Španija da se vrati u vrh, dok se zna kvalitet Srbije, Hrvatske, Mađarske, kao i nas - istakao je Janović.

Grupa A: Mađarska, Kazahstan, CRNA GORA, Španija.

Grupa B: Srbija, Rumunija, Kina, Australija.

Grupa C: Brazil, Japan, Hrvatska, Kanada.

Grupa D: SAD, Italija, Njemačka, Južna Afrika.

Raspored

1. kolo

Mađarska - CRNA GORA

2. kolo

Španija - CRNA GORA

3. kolo

Kazahstan - CRNA GORA

Kostur

4A - 4B

4C - 4D

2A - 3B

3A - 2B

2C - 3D

3C - 2D

Bonus video: