Budva M:tel se oprostila od fajnl-fora

Beograđani su još jednom dokazali da su mnogo bolja ekipa od izabranika Veselina Krivokapića, jer su prije 15-ak dana na Banjici slavili sa čak 10:2
57 pregleda 0 komentar(a)
Vjekoslav Pasković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vjekoslav Pasković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.04.2011. 17:32h

Budva M:tel je uspjela u namjeri i popravila utisak protiv Partizana, nakon što je u prethodnom meču doživjela debakl (10:2), ali je opet morala da prihvati da ima mnoge slabosti koje je u ovom trenutku drže dovoljno daleko od evropskog vrha.

Istina, ovaj poraz na svom bazenu (8:5) nije ni približno težak, ni rezultatski niti po prikazanoj igri, kao onaj na Banjici, ali to ne mijenja situaciju - Budvani su još jednom izgubili od Partizana čime su ostali i bez teoretskih šansi da se domognu fajnl-fora.

A i nakon svega viđenog, Budva je dokazala da nije tim za završni turnir Evrolige, pa je prvo debakl u Beogradu, a potom i ovaj poraz od "crno-bijelih" kod kuće samo logičan rasplet događaja, jer se tim Igora Milanovića pokazao kao neuporedivo ozbiljniji sastav. Kad god je trebalo i kada se Partizan klimao igrači Budve su bili ti kojima je drhtala ruka...

Tako je Partizan i u ovom meču sve praktično riješio u prvoj četvrtini, iako je Budva u drugoj dionici na momente pokazala da ni beogradska ekipa nije neuništiva. Gosti su poveli 2:0 (Pijetlović i Prlainović), Tičić je smanjio, a Ćuk i ponovo Prlainović donijeli velikih 4:1 Partizanu. Budva je kasnije prokockala nekoliko šansi sa igračem više da otvori meč nakon što je Pasković pogodio za 4:2.

Nije domaćin bio bez šansi, u posljednjih osam minta je imao dva napada za izjednačenje (kod 6:5), ali je Partizan taj nalet odbio, a potom zadao konačan udarac - Radović je dva minuta prije kraja matirao Šefika (inače najboljeg pojedinca Budve) za 7:5, a tačku na meč je stavio dvostruki strijelac Ćuk.

Budva je posljednja četiri minuta meča odigrala bez Damjana Danilovića, koji je zbog prigovora sudiji Koganovu dobio crveni karton...

Izjave

- Koban je bio start utakmice, a drugio dio smo odigrali fanstastično. Raduje me želja i motiv igrali, bili smo maksimalno ozbiljni, nisu gubili karakter ni kada su gubili sa 4:1. Nismo imali ni sreće, svaka lopta koja nije ušla u gol se odbila u ruke protivnika - rekao je Krivokapić.

Trener Budve nije bio zadovoljan ni suđenjem.

- Finiš su obilježile čudne sudijske odluke. Arbitri kao da su samo željeli da se meč što prije riješi. U svakom slučaju, Partizan je pobijedio zahvaljujući boljoj igri u prvoj četvrtini - kazao je Krivokapić.

Igor Milanović: Čestitam igračima oba tima, ovaj tempo koji su držali u prve dvije četvrtine odavno nisam vidio. Imali smo šanse da ranije riješimo meč, potom je Budva mogla da se vrati, a mi smo zahvaljujući svojim greškama došli u situaciju da spasavamo dobijen meč - istakao je trener Partizana.

Budva M:tel - Partizan 5:8 (1:4, 1:1, 2:1, 1:2)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 1.000. Sudije: Ćekareli (Italija), Koganov (Rusija). Igrač više: Budva M:tel 11 (4), Partizan 7 (2).

Budva M:tel: Šefik (13 odbrana), Petković 1, Bašić, Danilović 2, Ljubanović, Tičić 1, Pejaković, Pasković 1, Vukčević, Žanetić, Trbojević, Jokić, Bojd.

Partizan: Soro (sedam odbrana), Hadžiteodoru 1, Rađen, Korolija, Aleksić, Pijetlović 2, Prlainović 2, Radović 1, Dedović, Mitrović, Vujasinović, Ćuk 2, Mandić.

Bonus video: