Gojković: Jug uvijek daje motiv

Iako nam meč ne znači puno, imamo motiva da odigramo što bolje i pred svojom publikom zabilježimo pobjedu - rekao je kapiten Jadrana Vladimir Gojković
0 komentar(a)
Gojković, Foto: Zoran ĐURIĆ
Gojković, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 12.04.2011. 16:26h

Jadran će sjutra četvrti put u ovoj sezoni odigrati meč sa jednim od dva najveća sportska rivala - dubrovačkim Jugom.

Zapadne komšije Novljanima u goste dolaze u okviru 4. kola grupe A četvrtfinalne faze Evrolige, u kojoj je ekipa sa Škvera do sada doživjela sva tri poraza i praktično ostala bez šanse za plasman na fajnl-for.

Međutim, meč između Jadrana i Juga je uvijek derbi bez obzira na važnost duela i trenutno stanje ekipa.

- Svakako da nas, kao i svaki put do sada, očekuje težak meč sa Jugom. Ovaj derbi je za njih veoma bitan, jer bi eventualnom pobjedom protiv nas obezbijedili praktično i plasman na fajnl-for Evrolige, pošto bi im onda samo bila potrebna pobjeda u Dubrovniku protiv Partizana. Tako da će oni maksimalno motivisano ući u ovaj meč, dok mi nemamo nikakav imperativ, pošto smo praktično bez šansi za plasman dalje. Ipak, imamo motiva da odigramo što bolje i pred svojom publikom zabilježimo pobjedu - rekao je kapiten Jadrana Vladimir Gojković.

Novljani su u prethodnom meču Evrolige na bazenu u Gružu ubjedljivo poraženi (13:6), ali su se ubrzo osvetili Dubrovčanima pobjedom i časom vaterpola u finalu Jadranske lige u Rijeci.

- Radili smo jako dobro nakon što se odbranili titulu u regionalnom takmičenju, ali upravo znajući da nemamo šanse za plasman dalje u Evroligi, cjelokupni rad smo podredili pripremama za meč sa Budvom u drugom kolu domaćeg prvenstva koji se igra 23. aprila. Tako da protiv Juga igramo bez ikakvog pritiska i sa željom da ponovimo dobro izdanje i zbog prestiža savladamo rivala na svom bazenu - kazao je Gojković.

Bonus video: