Jadran osvojio Jadransku ligu!

Jadran savladao Jug u finalu regionalnog takmičenja i odbranio titulu koju je prošle godine osvojio u Dubrovniku
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2011. 17:33h

Ono što je Jadran prethodna dva dana uradio u Rijeci može samo da se opiše u jednoj riječi - izdanje Novljana je bilo perfektno!

Primorje je palo juče, a večeras je timu Ivice Tucaka morao ruku da pruži i Jug, velikan koji je u bazenu na Kantridi izgledao kao da je slučajno u finalu, za razliku od Jadrana koji je ponovo bio briljantan, gotovo nepogrješiv...

Crnogorski tim je tako savladao Jug sa 9:7 i drugu godinu zaredom osvojio Jadransku ligu i to oba puta u gostujućem domu (prošle godine upravo u Dubrovniku u duelu sa Jugom).

U takvoj igri Jadrana, u kojoj je svaki igrač svoju ulogu odradio vrhunski, istakao se ipak jedan čovjek - golman Miloš Šćepanović, koji je odbranio 10 šuteva, od kojih je sedam bila zicer situacija. Kada su se na takvu partiju golmana koji trenutno nije u prvom planu u reprezentaciji nadovezali i odlični Vladimir Gojković, Nikola Janović i otkrovenje Petar Filipović, Jadran nije mogao da pogriješi...

Tim sa Škvera je od starta krenuo bolje, izuzev početnog vođstva Juga (pogodio Maro Joković) i gola za 2:2 Paula Obradovića, diktirao je tempo, a kada se pogleda da je tri puta imao po četiri pogotka prednosti (6:2, 7:3 i 9:5) dovoljno govore o nemoći hrvatskog velikana u meču za trofej.

Jedini pravi trzaj Jug je imao u posljednjem minutu treće četvrtine - kod rezultata 7:5 za Jadran izblokiran je šut Jokovića u napadu sa igračem više. I kada je Petar Filipović na startu posljednje dionice bravurom povisio na 8:5 bilo je jasno da neizvjesnosti neće biti, da Jadran leti ka odbrani titule.

Treće mjesto u regionalnom takmičenju je osvojilo Primorje - Riječani su bili bolji od Mladosti sa 15:11.

Tucak: Nevjerovatan uspjeh

Ivica Tucak je osvojio i drugu titulu u Jadranskoj ligi sa Jadranom. Međutim, najviše je bio impresioniran načinom na koji je njegov tim došao do pehara.

"Mislim da nam je ovo najbolja utakmica u sezoni. Ako ne najbolja, onda sigurno najzrelija, jer je ovo što smo uradili nevjerovatno. Prvo pobijediti na onakav način Primorje u polufinalu, potom Jug isto tako, nešto je što iskreno nisam mogao ni da zamislim. To je rezultat našeg predanog rada, sjajne atmosfere u timu i vjere u sopstvene mogućnosti", rekao je hrvatski stručnjak.

Podvukao je i učinak Miloša Šćepanovića.

"Podatak da smo primili pet golova u prve tri četvrtine govori kako je Miloš branio. Bio je prevaga, davao je sigurnost odbrani, ali je pomalo nezahvalno isticati pojedince. Ovu titulu nam je donijelo zajedništvo i, opet ponavljam, sjajna atmosfera bez koje su uspjesi nemogući", istakao je bivši trener Šibenika.

Jug - Jadran 7:9 (2:3, 0:3, 3:1, 2:2) Rijeka - Bazen na Kantridi. Gledalaca: 1.500. Sudije: Margeta (Slovenija), Štampalija (Hrvarska). Igrač više: Jug 12 (4), Jadran 8 (4).

Jug: Nižić (šest odbrana), Vranješ, Sutić 1, S. Sukno 1, Joković 3, Seman, Marković, Bušlje, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović 1, Šutalo, Ivanković.

Jadran: Šćepanović (10 odbrana), Sekulić, Crepulja, Janović 1, Đ. Filipović 2, Vidović, Kalinić, Gojković 3, Premuš, Subotić, P. Filipović 3, Kovačić, Andrić, Tešanović.

Galerija

Bonus video: