Novljani u finalu Jadranske lige

Jadran savladao Primorje sa 9:7 i plasirao se u finale gdje će sjutra od 18 časova da igra sa Jugom. Dubrovčani bili bolji od Mladosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2011. 21:08h

Jadran je postao jedini tim u Jadranskoj ligi koji je uzeo mjeru Primorju u Rijeci i to u momentu kada je to bilo najteže - Novljani su savladali hrvatski tim u polufinalu fajnl-fora i tako dobili šansu da sjutra brane titulu koju su prošle godine osvojili u Dubrovniku.

A protivnik za trofej će, baš kao i prošle sezone, da bude Jug koji je na Kantridi prilično lako pobijedio najvećeg rivala Mladost (12:8).

Jadran je od sredine druge četvrtine stalno bio u vođstvu, odigrao je možda i najbolji meč u sezoni, pa je trijumf protiv domaćina finalnog turnira čista kao suza. Čak je, uz malo sreće, mogao da bude i ubjedljiviji, ali je ovako sigurno još slađe...

Nakon startne prednosti domaćina (1:0, 2:1, 3:2), tim Ivice Tucaka je preuzeo dešavanja u bazenu i u dva navrata imao sigurno vođstvo od dva razlike (5:3 i 6:4).

Najbolji u pobjedničkom timu je bio Nikola Janović, koji je pet puta pogodio mrežu Cara (dva puta sa peterca), a preostala četiri gola su postigli Luka Sekulić, Vladmir Gojković, Đorđe Filipović i Danijel Premuš.

Finale na Kantridi se igra sjutra od 18 časova, a od 16 je zakazan meč za treće mjesto između Primorja i Mladosti.

- Odigrali smo savršen meč, a uz to pokazali zrelost koja krasi velike ekipe. Pokazali smo da nije slučajno da dobijemo Vašaš u Budimpešti u meču koji je bio odlučujući, da savladamo Primorac u gostima u takođe presudnom meču, kao i to da dobijemo Primorje - rekao je Tucak.

Međutim, zna se ko je favorit u finalu.

- Jasno da Jug ima bolji tim i da je favorit, ali to ne mora ništa da znači. Finale je finale, odlučiće psiha, a mi ćemo sigurno biti spremni - kazao je hrvatski trener.Finale na Kantridi se igra večeras od 18 časova, a od 16 je zakazan meč za treće mjest

Primorje - Jadran 7:9 (1:0, 2:5, 2:1, 2:3)

Rijeka - Bazen na Kantridi. Gledalaca: 2.000. Sudije: Vlašić (Hrvatska), Brguljan (Crna Gora). Igrač više: Primorje 16 (5), Jadran 10 (4). Peterci: Jadran 2 (2).

Primorje: Car (devet odbrana), Glavan, Paškvalin 1, Krapić 1, De. Varga, Franković 1, Tiškivski, Jelača 1, Da.Varga, Barać 2, Beltrame, Garsija 1, Brala, Krizman.

Jadran: Šćepanović (10 odbrana), Sekulić 1, Crepulja, Janović 5 (2), Đ. Filipović 1, Vidović, Kalinić, Gojković 1, Premuš 1, Subotić, P. Filipović, Kovačić, Andrić, Tešanović.

Bonus video: