Jadran protiv Hrvata

Tako se i mi, naravno, nadamo pobjedi, iako smo na papiru autsajder u konkurenciji Primorja, Juga i Mladosti, ali je možda to upravo i naša šansa”, kazao je trener Jadrana, Ivica Tucak.
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Zoran ĐURIĆ
Jadran, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 01.04.2011. 16:12h

Rijeka je u subotu i nedjelju domaćin finalnog turnira Triglav Jadranske Vaterpolo Lige, na kojem osim domaćina Primorja, prvoplasirane ekipe regionalnog takmičenja, igraju još dvije hrvatske ekipe Jug i Mladost, dok će čast crnogorskog vaterpola braniti samo Jadran. Ekipa sa Škvera uz to brani i trofej Jadranske lige, ali s obzirom na ovogodišnje sastave, Novljanima će biti jako teško da ponove prošlogodišnji uspjeh:

“Ja mislim da je ekipa spremna maksimalno koliko može biti u ovom trenutku, jer nas čeka jedan težak ispit. Plasirali smo se u fajnl-for, što možda neko prije samog početka takmičenja nije ni pomišljao da će se desiti, ali mi smo, ipak, među četiri najbolje ekipe regionalnog takmičenja. Iza sebe smo ostavili timove koji na papiru imaju mnogo bolje sastave od našeg, tako da smo mi već napravili veliki uspjeh. Međutim na ovakvom turniru, gdje se igraju jake i važne utakmice, uvijek želite da se pokažete što bolje i da odigrate i iznad svojih mogućnosti. Tako se i mi, naravno, nadamo pobjedi, iako smo na papiru autsajder u konkurenciji Primorja, Juga i Mladosti, ali je možda to upravo i naša šansa”, kazao je trener Jadrana, Ivica Tucak.

Hrvatski stručnjak je, međutim, istakao da Jadran nikako ne ide sa bijelom zastavom u Rijeku, gdje će prvi meč odigrati upravo protiv domaćeg Primorja.

“U svakom slučaju ekipa je maksimalno pripremljena za predstojeći zadatak, koji je vrlo težak jer nam je prvi meč sa ekipom koja je ove godine u samom vrhu evropskog vaterpola. Primorje, koje je filijala Pro Reka, ove godine igra odlično, najbolji su bili u Jadranskoj ligi, na dobrom su putu i da se plasiraju na završnicu Evrolige, a u sastavu imaju strahovito jake individualce sposobne da u svakom trenutku donesu prevagu. Uz to, oni su domaćini turnira, pa nas stoga očekuje pakleni ambijent. Međutim, pritisak je veći na njima nego na nama, pa ćemo mi u utakmicu ući mirno, pokušati smiriti igru od početka i nametnuti naš ritam, a ne dozvoliti sebi da uđemo sa njima u neku jurnjavu. Ako uspijemo u tome mislim da se možemo nadati da imamo šanse izboriti dobar rezultat'', dodao je Tucak.

Trener Jadrana je kazao da je ekipa kompletna, izuzev mladog Radovana Latinovića koji još nije izvadio crnogorski pasoš. Danijel Premuš je imao manju temperaturu prethodnih dana, ali se očekuje da u potpunosti bude spreman za sjutrašnji meč sa Primorjem.

RASPORED

Subota - polufinale

Mladost - Jug (18)

Primorje - Jadran (20)

Nedjelja

Za treće mjesto (16)

Finale (18)

Bonus video: