Očekujem da selektor i ja pronađemo rješenje!

Nikakvih nesuglasica nema između mene i selektora, ni najmanjih. Prije svega treba da pričam sa selektorom - istakao je Radović
0 komentar(a)
Radovic_1, Foto: FONET
Radovic_1, Foto: FONET
Ažurirano: 28.03.2011. 23:21h

U Partizanu blista od početka sezone, jedna je od najvažnijih karika u timu Igora Milanovića, ali je ove godine bio samo jednom na spisku crnogorske reprezentacije.

Pogađate o kome se radi - riječ je o 24-godišnjem Novljaninu Aleksandru Radoviću, igraču koji je ljetos napustio Jadran i preselio se u Partizan.

Radović je, dakle, bio na spisku za utakmicu Svjetske lige protiv Turske koja se igrala 17. novembra prošle godine u Budvi, ali ni tada nije igrao (tačnije, nije se našao među 13 odabranih za tu utakmicu), a poslije toga nije nijednom bio ni na spisku selektora Petra Porobića.

Zašto se to desilo, šta je u pitanju? Selektor je nedavno, nakon meča sa Rumunijom u Kotoru u izjavi za RTCG samo rekao:

„Saša Radović kvalitetom zaslužuje da bude u reprezentaciji. Nisam u mogućnosti da sada te stvari iznosim u javnost. Nije problem u meni”, kazao je tada Porobić.

„Vijesti” su stupile u kontakt sa Radovićem koji takođe nije bio spreman da priča o razlozima zašto ga nema u reprezentaciji, ali je ipak nagovijestio da problem nije nerješiv.

- To je pitanje mene i selektora, nas dvoje treba da popričamo i da uradimo sve da nađemo rješenje. Razgovarali smo i do sada i nastavićemo da razgovaramo na tu temu - rekao je Radović.

Da li ste selektor i ti imali neke nesuglasice?

- Nikakvih nesuglasica nema, ni najmanjih. Mislim da nije ni korektno da iznosim ništa više, prije svega treba da pričam sa selektorom - istakao je igrač Partizana.

Vidiš li sebe i dalje u crnogorskoj reprezentaciji?

- Samo ću reći da moja želja da opet budem dio reprezentacije nijednog trenutka nije bila sporna - zaključio je Radović.

Problem na prvi pogled možda i ne izgleda baš veliki, ali sve to može da zavara, jer Crnoj Gori prijeti da izgubi još jednog igrača za budućnost. Kako nezvanično saznajemo, Radovića je već kontaktirao Vaterpolo savez Srbije koji želi da on u budućnosti nastupa za aktuelnog prvaka svijeta.

Tako bi lista crnogorskih igrača u srpskoj reprezentaciji bila brojnija, nakon što za „delfine” već odavno igra Andrija Prlainović, a na dobrom je putu da to učini i supertalentovani Kotoranin Dušan Mandić.

Radović je posljednji zvanični meč za reprezentaciju Crne Gore odigrao u februaru prošle godine u Svjetskoj ligi protiv Francuske. Nakon toga je bio i na pripremama za Evropsko prvenstvo u Zagrebu, ali nije ušao među 13 igrača koji su Crnu Goru predstavljali u Hrvatskoj.

Bonus video: