Debakl Budve u Beogradu

Po večerašnjoj igri, plasman na fajnl-for bio bi ravan senzaciji, jer je u bazenu djelovalo kao da su se sudarili evroligaš i provincijski tim.
0 komentar(a)
Korolija, Foto: FoNet
Korolija, Foto: FoNet
Ažurirano: 27.03.2011. 22:02h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ono što je Budva M-tel večeras pokazala u Beograd govori samo jedno – u konkurenciji Partizana i Juga u grupi A Budvani nemaju šta da traže i da se bore za fajnl-for Evrolige.

Partizan je slavio sa laganih 10:2, radio je što je htio protiv crnogorskog predstavnika, pa je sada jasno da Budvane čeka vraški težak posao kako bi u naredna tri kola izborili jedno od prva dva mjesta.

Po večerašnjoj igri, plasman na fajnl-for bio bi ravan senzaciji, jer je u bazenu djelovalo kao da su se sudarili evroligaš i provincijski tim. Ekipa Veselina Krivokapića se pogubila, a Partizan je samo koristio šanse i prostor koji mu se ukazivao.

Istina, Budva je bila bez Denisa Šefika i Damjana Danilovića (koji je uvijek prva opcija u napadu), ali to ne može da bude opravdanje – na “Banjici” je sve bilo veoma loše od prvog do posljednjeg minuta, a snovi o eventualnom iznenađenju su bili raspršeni već u samom startu. Naime, Mitrović je dao prvi gol na meču, mladi Kotoranin Dušan Mandić sa igračem više povisio na 2:0, a kada je Prlainović dva minuta prije kraja donio tri gola viška i publika je počela da se zabavlja, dok je u vodi postalo neinteresantno.

Sve što je Budva uradila u prvom poluvremenu (sem što je uprskala šest od sedam napada sa igračem više) bilo je da jednom matira Slobodana Sora – Pasković je proigrao Vukčevića na dva metra, koji je pronašao put do mreže. Međutim, za tim koji želi da se plasira među četiri ekipe u Evropi to je bilo premalo.

Zaista je teško objasniti činjenicu da je Budva za 23 minuta igre dala samo gol?! Jednostavno, sinoć se ništa nije moglo – vidjelo se ko je velikan i ko pripada vrhu evropskog vaterpola, a ko i dalje mašta da se tom evropskom kremu približi.

Budvanima ostaje da se povrate nakon ovog debakla, jer ih već u srijedu očekuje duel sa Primorcem za 5. mjesto u Jadranskoj ligi. Naredni meč sa Partizanom je 13. marta u Budvi i on je presudan za domaćina ako želi da oživi nadu za fajnal-for.

Izjave

Veselin Krivokapić, trener Budve: Ja sam odgovoran za ovaj poraz. Ekipa je bila potpuno dekoncentrisana, pogotovo u napadu, a protiv Partizana je to nedopustivo. Morali smo da pružimo više, napad sa igračem više je bio jako loš, čak smo u nekoliko navrata samo dodali loptu do Sora.

Da li i nakon ovog poraza razmišljate o fajnl-foru?

- Naravno, pobijedićemo Partizan u Budvi ako budemo kompletni. Na meni je da ekipi vratim samopouzdanje nakon ovog poraza, jer nas čekaju jako važni mečevi u narednom periodu.

Nikola Vukčević: Teško je bilo šta reći nakon ovakve utakmice, rezultat sve govori. Bili smo jako loši, ostaje da se izdignemo i da vidimo kako da poravimo neke stvari u našoj igri, pogotovo kada je napad u pitanju.

Igor Milanović, trener Partizana: Zadovoljan sam igrom i pobjedom koja je bila jako visoka. Ovim trijumom smo došli na korak od plasmana na fajnl-for, ali bez obzira na to u svakom narednom meču ići ćemo na pobjedu. Budva nije pokazala pravo lice, osjetilo se da je bila oslabljena neigranjem Šefika i Danilovića.

Aleksandar Radović: Nisam očekivao ovako ubjedljiv trijumf, ali se vidjelo koliko Budvi fale Šefik i Danilović. Mi smo, sa druge strane, napravili veliki korak ka fajnl-foru, to je ono što smo željeli, ali i dalje osjećamo glad za pobjedama i u svakom meču do kraja daćemo maksimum.

Partizan - Budva M:tel10:2 (4:1, 4:0, 1:0, 1:1)

Beograd - Bazen na Banjici. Gledalaca: 1.000. Sudije: Remnet (Holandija), Galkin (Rusija). Igrač više: Partizan 4 (3), Budva M-tel 11 (1).

Partizan: Soro (15 odbrana), Hadžiteodoru, Rađen, Korolija, Dedović, Pijetlović 4, Prlainović 1, Radović 1, Avramović, Mitrović 1, Vujasinović, Ćuk 2, Mandić 1.

Budva M-tel: Lazović (devet odbrana), Petković, Bašić, Bojd, Ljubanović, Tičić, Pejaković, Pasković, Vukčević 1, Žanetić 1, Trbojević, Jokić.

Bonus video: