Budva gostuje Partizanu

Mi ćemo pokušati da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, iako nismo kompletni", kazao je Krivokapić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 22:03h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Utakmica protiv Partizana u Beogradu nije presudna za vaterpoliste Budva M:tel-a, ali će nakon okršaja na Banjici protiv šestodstrukog prvaka Evrope možda dati odgovor da li se Budvani s pravom nadaju plasmanu na fajnl-for Evrolige ili će to i ove sezone da ostane samo san.

Bez obzira na sve kalkulacije, Budva je autsajder u duelu sa Partizanom, ne samo zbog kvaliteta Beograđana i tradicije, već i zbog činjenice da je tim iz crnogorske metropole turizma ove sezone u Evroligi u gostima uglavnom loše prolazio. Izuzetak je samo utakmica sa Vojvodinom u Novom Sadu, sve ostalo je bilo za zaborav.

- Tačno je da ove godine nismo igrali baš najbolje u gostima, ali su gotovo sva naša gostovanja obilježile neke povrede. Nijednom nismo bili kompletni, a u našem timu se osjeti svaki izostanak, jer nemamo baš dugu klupu. Protiv Partizana obećavamo maksimum, naravno, u onoj mjeri u kojoj nam protivnik to dozvoli - rekao je Krivokapić.

Dakle, šanse Budvana uglavnom zavise od protivnika. A o Partizanu se dosta toga zna - predvode ga Vujasinović i Prlainović, sve bolje igra i Crnogorac Aleksandar Radović, šansu dobija i mladi Kotoranin Dušan Mandić. Tim Igora Milanovića je jedini neporaženi tim u grupi A (savladao je Jadran u Igalu i Jug na svom bazenu).

Što se tiče Budve, u Beograd nije ni doputovao Damjan Danilović, Denis Šefik je u timu, iako se bori sa prehladom već danima, dok će Nikola Vukčević igrati uprkos povredi palca na desnoj ruci.

- Partizan je favorit, ali vidim da u klubu postoje određeni unutrašnji problemi, ni kod njih nije sve idealno. Mi ćemo pokušati da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, iako nismo kompletni. Ipak, mi pred ovaj meč ne osjećamo nikakav pritisak, jer je najvažnije da pobjeđujemo kod kuće - kazao je Krivokapić.

To znači da su Budvani već sada okrenuti narednom duelu sa „crno-bijelima“ koji se igra 16. marta na bazenu „Dragan Trifunović“.

- Tačno je da mislimo i na taj meč, jer ako želite da idete na fajnl-for onda je najvažnije da odbranite domaći bazen. Ništa se neće znati prije 5. kola kada gostujemo Jadranu, nakon toga će sve da bude jasnije - istakao je trener Budve.

Grupica Grka okupirala hotel

Ekspedicija Budvana je danas u glavni grad Srbije stigla oko 14 sati, a smještena je u hotelu „N“ na Banjici, koji je na svega nekoliko minuta udaljen od bazena na kojem će se sastati sa Partizanom.

Po dolasku u hotel Budvane je dočekalo malo iznenađenje u liku 20 momaka koji su pjevali i pravili štimung.

U početku je malo kome bilo jasno o čemu se radi, ali je ubrzo sve razjašnjeno - u pitanju su navijači rukometnog kluba AEK koji su došli kako bi bodrili svoj tim u meču Čelendž kupa protiv Partizana.

Naravno, Grci znaju kako se pravi atmosfera, pa je i ta mala grupica upotpunila prelijep proljećni dan u Beogradu.

Bonus video: