Blamaža u Gružu

Jug nas je nadigrao u svim segmentima i nismo mogli da mu pariramo. Nama je još u glavama bila utakmica u Kotoru i jednostavno nismo bili na nivou ovakve utakmice - kazao je Ivica Tucak
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 20:59h

Snovi o fajnl-foru su raspršeni kao mjehur od sapunice - Jug je večeras razbio Jadran (13:6) i nanio mu treći poraz u četvrtfinalnoj grupi Evrolige.

"Psihološki nismo bili spremni i nikako nismo mogli na pravi način da uđemo u meč. Jug nas je nadigrao u svim segmentima i nismo mogli da mu pariramo. Nama je još u glavama bila utakmica u Kotoru i jednostavno nismo bili na nivou ovakve utakmice", kazao je Ivica Tucak.

Dubrovčani su u svim segmentima u potpunosti nadigrali Novljane i na kraju slavili velikom razlikom. Jadran je bio ravnopravan samo do polovine prve četvrtine, kada je Gojković izjednačio na 1:1, a potom Novljani nisu imali ni sreće da uhvate priključak dok je vođstvo domaćih bilo 2:1.

Ipak, od samog starta se vidjelo je Jug savršeno ušao u meč i su izabranici Elvisa Fatovića bili više nego odlučni da opravdaju ulogu favorita. Jadran nije mogao da parira zaista savršenoj igri u odbrani i ubitačnom tempu sa neprestanim plivanjem koje je demonstrirala ekipa sa Gruža. Produkt takve situacije bilo je brzo veliko vođstvo domaćih koji su već polovinom druge četvrtine imali prednost od 5:1.

Ekipa sa Škvera je opet preko kapitena Vladimira Gojkovića smanjila na 5:2, a onda je usljedila nevjerovatna serija od 5:0 za Dubrovčane, da bi treći pogodak za Jadran stigao tek nakon 12 minuta efektivne igre. Tokom cijelog meča je bilo jasno da Jug drži konce u svojim rukama i da se Novljani ne mogu vratiti u meč, pa su tako na treći pogodak Jadranaša, Dubrovčani odgovorili mini serijom od 2:0 i tada napravili i najveću razilku na utakmici (12:3).

Do kraja meča domaći su malo popustili, što su Novljani iskoristili da smanje...

"Izvrsno smo odigrali ovaj meč i to prije svega u odbrani. Prezadovoljan sam onim što su moji igrači pokazali u bazenu i na kraju mi je žao što nismo zadržali onu veliku razliku. Međutim, to je manje bitno, jer smo odradili ogroman posao i napravili veliki korak ka fajnl-foru", istakao je Fatović.

Jug - Jadran 13:6 ( 3:1, 2:1, 4:0, 4:4)

Dubrovnik - Bazen na Gružu. Gledalaca: 1000. Sudije: Gomez (Italija), Simion (Rumunija). Igrač više: Jug 9 (6), Jadran 7 (3). Peterci: Jug 1(1), Jadran 1 (0).

Jug: Nižić (četiri odbrane), Vranješ, Sutić 3 (1), S. Sukno 2, Joković 2, Seman 1, Marković, Bušlje 4, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović, Šutalo.

Jadran: Šćepanović (šest odbrana), Sekulić, Crepulja 1, Janović, Đ. Filipović, Latinović, Kalinić, Gojković 2, Premuš 2, Subotić, P. Filipović 1, Kovačić, Sarić.

Bonus video: