Posljednja prilika za Jadran

Moramo da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Znamo da možemo da igramo sa Jugom - rekao je Miloš Šćepanović
71 pregleda 0 komentar(a)
Šćepo, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Šćepo, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.03.2011. 23:26h

Misiju u Evroligi, Jadran nastavlja sjutrašnjim derbijem sa još jednim vječitim rivalom. Novljani putuju u Dubrovnik, gdje će na Gružu (20.15 časova), gostovati Jugu.

Poslije dvije izgubljene utakmice u dva kola četvrtfinalne grupe, ekipi sa Škvera preostaje da se nada u iznenađenje i da pokuša da osvoji bodove na strani.

- Mislim da je ekipa spremna maksimalno, koliko se to može biti za ovu utakmicu. Nije potrebno nešto posebno da se opterećujemo pred ovaj meč, već da svako uradi najviše koliko može i da se sam najbolje moguće pripremi i psihički, da bismo pružili svoj maksimum u meču sa Jugom - kazao je Miloš Šćepanović, koji je u posljednjim utakmicama u izuzetnoj formi i jedan je od najzaslužnijih što se ekipa sa Škvera plasirala u završnicu Jadranske lige.

Jadran je ove godine upravo u regionalnom takmičenju bio na korak da pobijedi Jug, ali je na kraju meč ipak završio neriješeno.

- Moramo da probamo da iskoristimo priliku ako nam se ukaže. Ove godine smo već pokazali da možemo da budemo najmanje ravnopravan suparnik Jugu. Sigurno je da nas i pobjeda iz Kotora i odlazak na fajnl-for Jadranske lige dodatno ohrabruje i daje nam veću dozu samopouzdanja pred večerašnji duel. Atmosfera je u ekipi odlična, što je u principu jako bitno, jer je Jug apsoplutni favorit i mi ne treba da imamo neku presiju, nego da igramo najbolje što možemo - napominje golman Novljana.

Šćepanović zna da je u Gružu gotovo nemoguće pobijediti.

- Jug u posljednjih pet-šest godina u bitnim mečevima nije poražen na svom bazenu. Inače jako teško gubi bodove u Dubrovniku. Međutim, mi u posljednje tri godine imamo pozitivan skor sa njima, iako smo igrali u tri potpuno različita sastava. Sigurno da oni zbog te činjenice imaju i dodatni pritisak u glavama, tako da jednostavno moramo da igramo rasterećeno, sa maksimalnim zalaganjem. Ako nam se ukaže šansa, potrudićemo se da je iskoristimo i ostvarimo pobjedu koja bi nas bar donekle vratila u igru u Evroligi - zaključio je Šćepanović.

Vaterpolisti Jadrana i Juga se odlično poznaju, ne samo iz velikog broja zvaničnih utakmica već i zbog čestog zajedničkog treniranja i sparingovanja.

N. MANDIĆ

Bonus video: