Šefik: Atmosfera sa tribina se prenijela i na nas

Navijači su uradili šta su uradili, ali ja opet ponavljam, to sam rekao i nakon EP u Zagrebu, ovo je najbolje što imamo, ali moraju da se malo smanje tenzije - rekao je Denis Šefik.
67 pregleda 0 komentar(a)
Denis Šefik, Foto: Boris Pejović
Denis Šefik, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.03.2011. 22:19h

Iako su crnogorski vaterpolisti u meču sa Rumunijom i matematički izborili plasman na finalni turnir Svjetske lige, pobjeda u toj utakmici nije bila glavna tema ni dan kasnije, jer je u glavama svih atmosfera na tribinama bazena u Kotoru koja je obilježila ovo okupljanje "crvenih ajkula".

Prozivanje svih, od selektora Petra Porobića do Vaterpolo i plivačkog saveza, je, dakle, potpuno bacilo sjenku na trijumf i činjenicu da je Crna Gora dobila šansu da u maju u Firenci brani srebro iz Niša i da proba da napadne zlato.

- Osjećali smo se jako neprijatno, ta negativna atmosfera sa tribina se prenijela i na igrače. Zaista nije bilo lako igrati, ali to se desilo i preko toga se ne može. Navijači su uradili šta su uradili, ali ja opet ponavljam, to sam rekao i nakon Evropskog prvenstva u Zagrebu, ovo je najbolje što imamo, ali moraju da se malo smanje tenzije - rekao je golman Denis Šefik.

Sam meč je bio priča za sebe - Crna Gora nije iskoristila nijedan od devet napada sa igračem više, Rumuni su opet bili veliki zalogaj, pa je meč morao da se rješava nakon peteraca.

- Imali smo problema, to se vidjelo, nekako je od samog starta meč pošao u pogrešnom pravcu. Nije bilo lako igrati, a i ovaj duel sa Rumunijom je dokaz da danas svi igraju vaterpolo, da svi napreduju. Nije to baš tako lako kao što se čini, pokazalo se to i u utakmici Srbije i Njemačke u kojoj su slavili gosti. Takođe, Rumuni se svako malo okupljaju, mnogo vremena provode zajedno, što nije slučaj sa nama - kazao je Šefik.

Čuvar mreže Budva M:tel-a vjeruje da se loša situacija u crnogorskim klubovima najviše odražava na reprezentaciju.

- Ni u jednom klubu situacija nije sjajna, svi imaju probleme. To se na kraju i osjeća na nastupe igrača kada igraju za reprezentaciju, jer igrači ne treniraju redovno u klubovima. Vidi se da nisu maksimalno spremni, kao i da nisu zadovoljni zbog situacije - zaključio je Šefik.

Bonus video: