Biće teže nego u Oradei

Rumunija je već godinama ozbiljna reprezentacija, umije da stvori probleme, a uz to stiže i rasterećena u Kotor - rekao je kapiten Nikola Janović
52 pregleda 0 komentar(a)
Janović, Foto: Zoran ĐURIĆ
Janović, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 21.03.2011. 19:52h

Crna Gora ima veliku šansu da regularni dio Svjetske lige završi sa maksimalnim učinkom, a prvi od dva stepenika ka tom skoru mora da se prođe sjutra u meču sa velikim dužnikom - „crvene ajkule” u Kotoru igraju sa Rumunijom, ekipom koje se svi dobro sjećaju nakon što je izabranike Petra Porobića praktično eliminisala iz borbe za medalju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Ipak, u decembru prošle godine su crnogorski vaterpolisti dokazali da su bolji tim (u drugom kolu Svjetske lige su u Oradei slavili sa 15:6), pa je okršaj u drevnom gradu, čini se, prava prilika da se nastavi pobjednički put kroz Svjetsku ligu... Međutim, niko se ne zavarava da će sa Rumunima biti lako kao u Oradei.

- U tom meču smo bili perfektni i teško je ponoviti to izdanje. Taj rezultat iz Oradee nije realan odnos snaga između nas i Rumunije i siguran sam da će ovaj meč da bude teži nego taj koji smo odigrali krajem prošle godine. Rumunija je već godinama ozbiljna reprezentacija, umije da stvori probleme, a uz to stiže i rasterećena u Kotor - rekao je kapiten Nikola Janović.

Crna Gora je već obezbijedila plasman na finalni turnir i jedina je ekipa koja je savladala Rumune do sada (u grupi su još autsajderi Rusija i Turska).

- Bez obzira što smo upisali sve četiri pobjede do sada, imamo obavezu da slavimo pred svojom publikom. Ako se pogleda da posljednja dva meča u grupi igramo kod kuće, realno je da se na finalni turnir plasiramo sa svih šest trijumfa, jer smo favoriti u oba duela do kraja. Ipak, koncentracija je ključ svega, a mi moramo da ozbiljno shvatimo svaki meč koji nas očekuje - kazao je Janović.

Rumunija ima kvalitet i on je sasvim dobro poznat crnogorskim vaterpolistima.

- Igraju „prljav” vaterpolo, sa mnogo kontakta i jako su agresivni. Mi moramo da prihvatimo takvu igru. Glavna osovina im je centar Radu, koji, međutim, nije bio na posljednjem treningu, imaju odličnog golmana, vrhunske šutere. Fizički su jako dobri i čeka nas naporna utakmica, ali vjerujem da ćemo da trijumfujemo - istakao je kapiten „crvenih ajkula”.

Samo se plašim umora

Crnogorski vaterpolisti su danas odradili trening, jedan će imati i sjutra - to je sve pred utakmicu sa Rumunijom. To je, inače, stari problem, da se reprezentacija okuplja samo dan pred mečeve Svjetske lige. Iako se igrači suviše dobro poznaju, umor je taj koji može da bude problem.

- Jadran i Primorac su u subotu odigrali jako težak meč i mi koji smo učestvovali u tom derbiju osjećamo umor. Teško je izdržati sve te napore, jer se igra non-stop već sedmicama. Igrači se poznaju međusobno, nije problem što imamo samo dva treninga pred utakmicu, ali pitanje je da smo spremni za maksimum. Bez obzira na sve, želja i motivacija pred svojim navijačima treba da nadomjesti sve - rekao je Nikola Janović.

Bonus video: