Jadran na finalnom turniru

Jadran će u polufinalu Triglav Jadranske lige igrati protiv Primorja, najbolje ekipe ligaškog dijela takmičenja, dok će u drugom polufinalu igrati Mladost - Jug.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2011. 20:07h

Vaterpolisti Jadrana plasirali su se na finalni turnir Jadranske lige, pošto su večeras u Kotoru, u majstorici četvrtfinala nakon boljeg izvođenja peteraca savladali Primorac 14:12 (3:1, 3:4, 1:2, 2:2, 1:1).

Precizni iz peteraca za Jadran bili su Janović, Gojković, Sekulić i posljednji 15-godišnji Subotić, dok su za Primorac pogodili Azevedo i Šetka. Šut Milića odbranio je Šćepanović, dok je Kalaj pogodio prečku.

Ovim rezultatom tim iz Herceg Novog je, ujedno, i osigurao najbolju startnu poziciju pred start domaćeg šampionata. Jadran će u polufinalu Jadranske lige igrati protiv Primorja, najbolje ekipe ligaškog dijela takmičenja, dok će u drugom polufinalu igrati Mladost - Jug.

Finalni turnir igra se 2. i 3. aprila u Rijeci.

Sreća je, dakle, odredila posljednjeg putnika za Rijeku, međutim, ovaj bokeljski derbi, koji je obilovao stalnim uzbuđenjima i frenetičnom borbenošću, ostaće upisan zlatnim slovima. Gotovo da je nemoguće, ređajući mnogobrojna dešavanja u bazenu, izvagati iskazani kvalitet suparnika, no rezultatska prednost tokom većeg dijela susreta, ipak, Jadranovu pobjedu čini zasluženom.

Nakon početnog izjednačenja i konstantnog smanjivanja rezultatskog minusa, pogotovo onog sa početka druge četvrtine (1:4) kotorski tim, predvođen novim liderom Draškom Brguljanom i večeras ubojitim Markom Kalajem, sredinom treće dionice golovima Dragana Draškovića vraća se u egal. Iako je početak poslednjeg dijela igre gostima ponovo donio dva gola prednosti (pogodili Nikola Janovića i Gavril Subotić) hrabrošću i odlučnošću Kotorana, pretočenom u Kalajevu lucidnost, odlazi u produžetke.

Mađarski internacionalac je najprije smanjio rezultat, a onda, svega tri sekunde pred kraj, izbacio bombu za poravnanje (10:10). Nakon prvog produžetka i jedinog vođstva Kotorana na utakmici (10:9), Jadran u posljednjih tri minuta uspijeva da se povrati, a Janovićev iskorišteni peterac za izjadnečenjem ujedno i najavljuje lutriju” koja određuje srećnog dobitnika.

“Oba sastava, osim borbenosti, ispoljila su zavidan kvalitet. Jadran je poveo na samom startu, a mi smo, iako je bilo teško, uspjeli da poništimo zaostatak. Uveliko se primijetio nedostatak povrijeđenih prvotimaca, a njihovo odsustvo, realno, nije se moglo nadomjestiti. Poraženi smo nakon peteraca, stoga, ne žalim, već čestitam igračima na zalaganju i pruženoj igri”, istakao je šef stručnog štaba Primorca Ranko Perović.

Trener Jadrana Ivica Tucak je bio mnogo zadovoljniji.

“Kada se sve sabere, moja ekipa je pružila bolju igru i shodno tome zasluženo trijumfovala. Bili smo u prednosti tokom većeg dijela susreta, a određeni propusti u igri onemogućili su nas da ranije riješimo utakmicu. Suđenje je, naglašavam, bilo na štetu vaterpola, dok čestitke upućujem protivničkim igračima a poštovanje iskazujem i stručnom štabu, rukovodstvu i navijačima kotorskog tima”, istakao je Tucak.

Primorcu predstoji dvomeč za Budvom m:tel za peto mjesto u ovom regionalnom takmičenju.

Kataro je večeras kao gost, u prvom meču doigravanja za 11. mjesto, sa Šibenikom igrao neriješeno 8:8. Revanš je 29. marta u Kotoru.

Primorac - Jadran 12:14 - nakon peteraca (1:3, 4:3, 2:1, 2:2, 1:1, 2:4)

Kotor – Zatvoreni bazen Nikša Bućin. Gledalaca: 1.000. Sudije: Brala (Rijeka), Rak (Dubrovnik). Igrač više: Primorac 13 (7), Jadran 8 (3). Peterci: Jadran 1 (1).

Primorac: Radić, Brguljan 2, Čučković, Marković, Krivokapić, Kalaj 4, Drašković 3, Azevedo 2, Milošević, Murišić, Šetka 1, Milić, Gopčević.

Jadran: Šćepanović, Sekulić 2, Crepulja, Janović 5, P. Filipović, Latinović, Kalinić, Gojković 2, Premuš 2, Subotić 3, Đ. Filipović, Kovačević, Sarić, Vidović.

Bonus video: