Okršaj bokeljskih vječitih rivala za fajnl-for i prvenstvo

Pobjednik večerašnjeg okršaja u domaći šampionat ući će sa četiri boda. Poraženi će se boriti sa Budva M:telom za petu poziciju, koja donosi tri, dok šesto mjesto vrijedi dva boda
0 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Vesko Belojević
Primorac - Jadran, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.03.2011. 23:02h

Ulog je ogroman - vaterpolisti Primorca i Jadrana u subotu (19.15 časova) biju odlučujuću bitku za fajnl-for Jadranske lige i najbolju poziciju uoči starta crnogorske Superlige.

Pobjednik sjutrašnjeg okršaja u domaći šampionat ući će sa četiri boda. Poraženi će se boriti sa Budva M:telom za petu poziciju, koja donosi tri, dok šesto mjesto vrijedi dva boda.

Kotorani vjeruju u plasman na završni turnir regionalnog takmičenja, a osim pozitivnog skora sa Jadranom, optimizam zasnivaju na zavidnoj formi i jakoj željom za trijumfom.

Da su se puleni Ranka Perovića ozbiljno pripremali za odlučujući meč sa vječitim rivalom, potvrđuje i gostovanje zagrebačke Mladosti, sa kojom su Kotorani proteklih dana odradili zajedničke pripreme.

Iskazana je velika motivacija, zalaganje na treninzima bilo je maksimalno, a određeni propusti, kako ističu u klubu, uspješno su otklonjeni.

Ekipi će, ipak, nedostajati ubojiti Adam Štajnmec, te Antonio Petrović i Filip Trajković. Nove snage, provjerene u minulim mečevima, pokušaće da nadomjeste njihovo odsustvo.

- Pred nama je izuzetno važan susret u kojem pobjeda, osim plasmana na završnicu regionalnog takmičenja, obezbjeđuje i najbolju startnu poziciju u domaćem šampionatu. Bez obzira na poznate probleme, kao i činjenicu da već duže vrijeme nismo kompletni, vjerujem u spremnost ekipe da zabilježi uspjeh. Dosadašnji susreti sa Jadranom potvrđuju nam ulogu favorita, a dokazuju i da, ukoliko dobro startujemo, pobjeda ne može da izostane. Zadatak, naravno, nije lak, međutim, uz podršku navijača, nadam se trijumfu - istakao je Vido Lompar, pomoćni trener Primorca.

Po ko zna koji put će se u bokeljskom derbiju odlučivati o plasmanu u dalju rundu nekog od takmičenja.

- Očekuje nas još jedna vrlo teška utakmica. Osim toga što je bokeljski derbi, ovo je i odlučujući okršaj za plasman na fajnl-for Jadranske lige. Meč je bitan iz mnogo razloga, između ostalog i zato što bolji plasman u regionalnom takmičenju podrazumijeva i bolju startnu poziciju za domaće prvenstvo. Obje ekipe svakako imaju veliki motiv da trijumfuju - kazao je ljevoruki napadač Jadrana Damir Crepulja.

Kotoranin u redovima ekipe sa Škvera ističe da je Jadran prije sedam dana, kada je prekinuta serija poraza u bokeljskim derbijima, pokazao da može da parira Primorcu.

- U prethodnom meču u Herceg Novom smo odigrali veoma dobro i to je recept koji bi trebalo da ponovimo. Dakle, trebalo bi da svedemo primljene golove na šest-sedam da bismo pobijedili Primorac. To, svakako, neće biti nimalo lako, jer je Primorac, po mom mišljenju, favorit, a pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da igra pred svojom publikom koja je uvijek igrač više. Ipak, mi svoju šansu možemo sa pravom da tražimo, ali moramo da budemo maksimalno disciplinovani - zaključio je Crepulja.

Bonus video: