Odbor za vaterpolo rekao svoje: Kup ide Primorcu

Odbor za vaterpolo je na današnjoj sjednici odlučio da se utakmica Primorac- Budva M:tel registruje službenim rezultatom 5:0 za Primorac.
70 pregleda 0 komentar(a)
Brguljan, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Brguljan, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 15.03.2011. 16:16h

Odbor za vaterpolo je ispunio ono što se od njega tražilo i što mu je naređeno od strane Upravnog odbora Vaterpolo saveza Crne Gore u petak. U roku od tri dana je donio odluku o registraciji revanš meča finala Kupa Crne Gore, a ona glasi: “Odbor je većinom glasova prisutnih odlučio da se utakmica između Primorca i Budva M:tela regostruje službenim rezultatom 5:0 za Primorac”.

To znači da bi pehar pobjednika Kupa trebalo da ode u ruke kotorskom klubu, jer su u prvom meču u Budvi izgubili sa 10:8. Po tome, sve je jasno, Primorac je novi osvajač Kupa.

Ali, naravno, nije to sve - sada pravo na žalbu ima Budva, koja je već proslavila pehar i nju treba da pošalje na adresu Vaterpolo suda u roku od osam dana.A treba li podsjećati na mišljenje koje je dao Vaterpolo sud početkom godine, tačnije, 4. januara, samo dan prije prve utakmice finala Kupa Crne Gore. To mišljenje sada može dodatno da stvori još veću komediju.

„Licencirani igrači na osnovu odluke Takmičarske komisije VPSCG danom pravosnažnosti odluke o licenciranju stiču sva prava koja im po tom osnovu pripadaju”, bilo je mišljenje Suda nakon odluke Skupštine VPSCG da se omogući vanredni prelazni rok za licenciranje igrača (rok je bio od 24. do 30. decembra 2010. godine).

Međutim, taj isti Vaterpolo sud, tačnije njegov predsjednik Željko Aprcović, za „Vijesti” je 15. februara rekao da on nije nadležan da registruje finale Kupa.

- Nismo dobili nikakav zahtjev za sve ovo vrijeme. Ustvari, loptica je u pogrešnom dvorištu, jer Vaterpolo sud nije taj koji treba da registruje utakmicu - rekao je Aprcović na konstataciju predsjednika VPSCG Srđana Kovačevića da će biti kako kaže Vaterpolo sud.

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za vaterpolo su bili prisutni svi članovi - predsjednik Andrija Popović, te članovi Pavle Vičević, Dragan Samardžić, Ivica Kotarac, Petar Porobić, Dragan Đurčić, Aleksandar Adžić i Miloš Mračević.

Bonus video: