VPSCG: Ovo je hajka na nas

Iskreni ljubitelji vaterpola se pitaju da li je posljednji u nizu tekstova u „Vijestima” adresiranih na VPSCG organizovana hajka koja traje skoro devet mjeseci, stoji u reagovanju
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2011. 22:13h

Na tekst pod naslovom „Upravni odbor nastavio farsu”, koji je izašao u današnjem broju „Vijesti”, stiglo je reagovanje iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koje je potpisao generalni sekretar Dejan Adžić.

Saopštenje prenosimo u cjelosti, uz ispravljanje štamparskih grešaka.

„Iskreni ljubitelji vaterpola, oni koji cijene reprezentaciju Crne Gore kao evropskog sampiona, osvajača Svjetske lige, četvrtoplasirane na Olimpijskim igrama, petoplasirane na Evropskom prvenstvu, pitaju se da li je posljednji u nizu tekstova u „Vijestima” adresiranih na Vaterpolo savez organizovana hajka koja traje skoro devet mjeseci.

Naime, ne želeći da ulazimo u detalje teksta, napisati da je Upravni odbor nastavio farsu, zato što je ispoštovao važeći Statut VPS Crne Gore je u najmanju ruku neprofesionalno i tendenciozno. Neprofesionalno, jer je pisac ovih redova i tekstova na 26. i 32. strani morao prije nego li napiše tekst da pročita Statut i Pravilnik VPS Crne Gore. Ali ne (gle čuda), pisac redova je optužio Upravni odbor bez i jednog argumenta kako to čini već u više navrata. Prema tome, poštovani novinari, prvo pročitajte Statut kako ne bi dezinformisali čitaoce, a u Statutu jasno stoji da Upravni odbor nije nadležan da registruje utakmice u domaćim takmičenjima, već Takmičarska komisija, odnosno Odbor za vaterpolo.

Uostalom, Takmičarska komisija je smijenjena na jučerasnjem sastanku, baš zato što nije donijeta odluka iz njene nadležnosti, a to je jedino što je mogao da uradi UO i da naloži svojim organima da u što hitnijem roku riješe slučaj.

No i ne morate čitati Statut, ali morate poznavati vaterpolo. Ako malo razmislite, primijetićete da u UO VPSCG ne sjede samo vaterpolo stručnjaci nego da su čak većina ljudi iz privrede i da je sasvim normalno da Odbor za vaterpolo kao stručno tijelo donese odluku.

Ali, ne, nekome odgovara da se uništi vaterpolo kao naš najtrofejniji sport, a da bi se uništio treba krenuti od glave. Zato, dragi novinari kada krenete u hajku, dobro se pripremite. Ipak vaterpolo je sport koji se ne uči tako lako. Zato smo i puni trofeja.

Na kraju gospodo, pročitajte član 35 i član 60 Statuta VPS Crne Gore, a da ste to uradili na vrijeme ne bi stavljali naslove i pisali tekst kakav ste juče napisali.U VPS Crne Gore stoje Vam na raspolaganju da Vam objasne sve što nije jasno. Zato se i rade intervjui”, stoji u reagovanju.

Bonus video: