Jadran izborio majstoricu protiv Primorca

Jadran pobijedio Primorac prvi put u sezoni i izborio majstoricu u razigravanju za fajnl-for regionalnog takmičenja. Odlučujući meč se igra naredne subote u Kotoru
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2011. 20:01h

Jadran je konačno prekinuo seriju poraza od Primorca i to u najvažnijem trenutku, kada je trebalo da izbori majstoricu četvrtfinalne serije Jadranske lige.Ka prvoj pobjedi protiv najvećeg rivala u sezoni, Novljani su, za razliku od prethodnih mečeva protiv Primorca, krenuli mnogo skoncentrisanije od samog početka i već do polovine prve četvrtine vodili sa 3:0.

Primorac je potom napravio svoju seriju i da do polovine druge četvrtine izjednači na 3:3. Međutim, predvođeni fenomenalnim Milošem Šćepanovićem na golu, Jadranaši su opet poveli sa dva razlike (Kotorani su, istina, na poluvremenu imali 5:5).

U nastavku Novljani ponovo kreću jako i sa, reklo bi se, većom željom za pobjedom, jer im je ovaj meč značio biti ili ne biti u regionalnom takmičenju, pa je uslijedila mini serija za 7:5.

Na početku posljednje četvrtine Kotorani su stigli ponovo na gol razlike(7:6), a potom i postigli pogodak za izjednačenje, ali zbog nepropisnog dodavanja unutar dva metra gol nije priznat.

Uslijedila je odlična akcija Jadrana sa igračem više, koju je u pogodak pretvorio jedan od najboljih na sinoćnjem meču, dvostruki strijelac Danijel Premuš, a za presudnu prednost od 9:6 u sljedećem napadu se pobrinuo Nikola Janović.

- Poslije četiri ovogodišnje pobjede protiv Jadrana nismo prišli na najbolji način ovom meču i to nam se vratilo porazom. Jadran je pokazao veću želju za pobjedom i maksimalno se potrudio da do nje i stigne. Moram reći da suđenje nije bilo baš najsrećnije za nas. Ovi arbitri nisu bili na nivou meča, jer u presudnim trenucima nisu imali isti kriterijum - komentar je trenera Kotorana Ranka Perovića.

Ovim trijumfom tim sa Škvera je ostao u igri za odbranu titule prvaka regionalnog takmičenja, a o plasmanu na fajnl-for Jadranske lige odlučiće treća utakmica koja se igra u subotu.

- Igrali smo prilično dobro, iako smo opet pokazali određene greške koje nam se ponavljaju u svim jakim mečevima. Ipak smo ovog puta, i pored toga, pobijedili i najvažnije je da smo izborili majstoricu. Sada nam preostaje da se sedam dana spremamo za treći meč u Kotoru i pokušamo da izborimo plasman na završnicu regionalne lige - kazao je trener Jadrana Ivica Tucak.

Kotorani nezadovoljni suđenjem

Na kraju meča predstavnici Primorca su pokušali na redovan način da ukažu na nezadovoljstvo suđenjem, međutim, delegat Milan Grbin to nije dozvolio što je izazvalo opravdano veliko nezadovoljstvo kod direktora kotorskog kluba Dragana Samardžića:

- Nisam ja neko ko je u prolazu ovdje, želim da na redovan i kulturan način ukažem na loše suđenje, jer i mi imamo oči i gledamo utakmicu. Nemate pravo da mi zabranite da iznesem svoje mišljenje o suđenju - kazao je Samardžić.

Jadran – Primorac 10:7 (3:2, 2:3, 2:0, 3:2) Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 500. Sudije: Franulović (Rijeka), Radičević (Dubrovnik). Igrač više: Jadran 8 (4), Primorac 9 (3). Jadran: Šćepanović (13 odbrana), Sekulić 1, Crepulja, Janović 2, Đ. Filipović 1, Latinović, , Kalinić, Gojković 2, Premuš 2, Subotić 1, P. Filipović, Kovačić 1, Tešanović, Vidović. Primorac: Radić (12 odbrana), Brguljan 1, Čučković, Marković, Krivokapić, Kalaj 1, Drašković 2, Azevedo, Pavlović, Milošević, Štajnmec 1, Šetka 2, Milić, Gopčević.

Bonus video: