Budva M:tel izgubila od Juga, ništa od fajnl-fora

Budva M:tel izgubila na svom bazenu od Juga sa 14:12 u drugom meču razigravanja za fajnl-for i završila sezonu u regionalnom takmičenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2011. 18:57h

Bez pomoći trojice standardnih prvotimaca (Denisa Šefika, Petra Trbojevića i Nikole Vukčevića), Budva M:tel je izgubila od Juga sa 14:12 i ispala iz trke za odlazak na fajnl-for Jadranske lige koji se igra 2. i 3. aprila.

Hrvatski tim je, nakon pobjede iz prošle subote, i večeras u Budvi pokazao da je bolji tim, pa je sasvim zasluženo izborio plasman među četiri najbolje ekipe na Jadranu, iako je sve do pet minuta prije kraja Budva rezultatski bila u igri.

Tada je gost golovima Andra Bušljea i Mara Jokovića došao do ključne prednosti (13:10) i do kraja nije dozvolio da se Budva vrati u meč, jer sve što je dmaćin uradio je bilo da smanji na 13:12.

Sandro Sukno, to čudo od igrača, bio je dominantna figura meča u metropoli crnogorskog turizma sa pet golova, a na drugoj strani mu je na pravi način parirao Darko Brguljan (mladi crnogorski reprezentativac je upisao gol manje).

Ipak, Brguljan i sinoć Marko Bašić (trostruki strijelac) su bili premalo da se savlada ekipa Elvisa Fatovića i izbori majstorica u Dubrovniku.

Budvanima sada ostaje da se bore za 5. mjesto, a sastaće se sa poraženim iz okršaja Primorca i Jadrana.

Plasman na fajnl-for su izborili i Primorje, koje je savladalo Kopar i u Sloveniji sa 14:8, kao i Mladost (bolja od Mornara u Splitu rezultatom 9:5).

Kataro je za plasman od 9. do 12. mjesta poražen od Jadrana u Splitu i to nakon produžetaka sa 13:10 (nakon regularnog dijela je bilo identično kao u Kotoru 10:9).

Budva M:tel - Jug 12:14 (3:3, 4:4, 2:3, 3:4)

Budva – Bazen „Dragan Trifunović“. Gledalaca: 200. Sudije: Štampalija (Hrvatska) i Rakovec (Slovenija). Igrač više: Budva M:tel 5 (2), Jug 6 (5). Peterci: Budva 1 (1), Jug 1 (1).

Budva M:tel: Lazović, Petković 1, Bašić 3, Danilović 2, Ljubanović, Tičić, Pejaković 1, Pasković 1 (1), Miković, Žanetić, Brguljan 4, Jokić, Bojd.

Jug: Nižić, Vranješ, Sutić, S. Sandro 5 (1), Joković 3, Seman 1, Marković 1, Bušlje 2, I. Sukno, Dobud 2, Drobac, Obradović, Šutalo, Ivanković.

Bonus video: