Budvani nastavili da sanjaju fajnl-for

Nešto nam je falilo, a to je ono što pravi razliku između ekipa koje idu na fajnl-for od onih koje neće. Igrali smo dobro, borili smo se, ali nije nam se dalo - rekao je Šćepanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2011. 20:40h

Budva M:tel je uhvatila možda i posljednji voz da se uključi u borbu za plasman na fajnl-for, dok je Jadranu ostala samo teorijska šansa - epilog je nakon crnogorskog derbija u 2. kolu četvrtfinalne faze Evrolige u kojem su Budvani slavili sa 6:5.

Tim Veselina Krivokapića je tako upisao prvu pobjedu (nakon startnog poraza u Dubrovniku), a Novljani na svoj konto upisali i drugi poraz, poslije onog u Igalu od Partizana.

Ovaj derbi nije plijenio nekim posebnim kvalitetom, ali su dva golmana činila čuda - Denis Šefik je nosio Budvu do pobjede, isto je činio tokom meča i Miloš Šćepanović, ali je on bio premalo timu sa Škvera da dođe do trijumfa u metrpoli crnogorskog turizma.

To je, u stvari, i napravilo razliku. Budva je, pored Šefika, imala i Vjekoslava Paskovića i Ivana Žanetića (dali po dva gola), a gosti samo Vladimira Gojkovića, što je bilo nedovoljno da se pobijedi u ovako bitnom meču.

Tako je meč u kojem je Šćepanović podsjetio na slavne dane iz Malage (sakupio 14 odbrana) ipak skliznuo iz ruku Novljana.

- Nešto nam je očito falilo, a to je ono što pravi razliku između ekipa koje će poći na fajnl-for od onih koje neće. Igrali smo dobro, borili smo se, imali i prednost, ali nije nam se dalo. Ostaje da čestitam Budvi, kao i mojim saigračima - rekao je Šćepanović.

Jadran je krenuo silovito (sa dva gola Gojkovića i Premuša došao do 3:1) i tada je, čini se, propustio priliku da dotuče uspavanu Budvu. Jer, kod 3:1 su gosti dva puta pogodili prečku, potom je kod 3:2 Šefik odbranio peterac Nikoli Janoviću. A kada je Budva došla do 3:3 (pogodio Milan Tičić nakon što je lopta zakačila nekog u bloku) meč kao da je ponovo počeo, krenulo se od nule...

Nakon toga se igralo gol za gol, a gol odluke, tako se ispostavilo na kraju, postigao je Žanetić nakon samo minut i po igre u posljednjoj četvrtini.

Jadran je imao napad za izjednačenje, ali je prvo Janović izblokiran, a onda je Đorđe Filipović iz očaja pokušao da lobuje Šefika.

- Važno je da smo pobijedili, ostali smo u igri. Ali, ako želimo da napravimo nešto više, definitivno ovakvu igru ne smijemo da prikažemo. Ovako sigurno ne možemo da pariramo Jugu ili Partizanu, to nam je jasno. To su bolje ekipe od nas i samo maksimalnom igrom možemo da im pariramo. Moramo da podignemo nivo igre - kazao je Šefik.

A nakon dva kola Partizan je u najboljoj poziciji - Beograđani su savladali Jug kod kuće sa 11:10 i upisali drugi trijumf.

Gavril Subotić - kakav biser!

Crnogorski vaterpolo je olako propustio jednog bisera, Dušana Mandića koji je sada u Partizanu, ali valjda neće ponoviti istu grešku sa Gavrilom Subotićem, 15-godišnjakom iz Jadrana i sinom legendarnog Vasa Subotića koji iz meča u meč pokazuje da procjene nisu pogrešne, da je zaista čudo od djeteta i možda i najveći potencijal u Evropi.

Subotić je večeras, na kraju krajeva, pokazao sve, trener Ivica Tucak mu je dao zavidnu minutažu, a ovaj mu je vratio golom za 5:5, osam sekundi prije kraja treće četvrtine. Ipak, u pitanju je bio gol koji koji je dao Denisu Šefiku i koji je podigao na noge i publiku u Budvi, pa su gledaoci (bez obzira za koga navijaju), Gavrila nagradili aplauzom.

Subotić je, naime, isplivao kontru, potom iskosa fintirao Šefika i na kraju sve začinio prekrasnim lob udarcem kada je lopta od stative ušla u gol. Koliko igrača na planeti može da se pohvali da je lobovalo Šefika? Sigurno ne mnogo, a Subotić je to uradio sa 15 godina i to u meču Evrolige.

Budva M:tel - Jadran 6:5 (1:3, 2:0, 2:2, 1:0)

Budva - Bazen „Dragan Trifunović”. Gledalaca: 450. Sudije: Radu (Rumunija), Voevodin (Rusija). Igrač više: Budva M:tel 8 (1), Jadran 5 (1). Peterci: Jadran 1 (-).

Budva M:tel: Šefik (10 odbrana i peterac), Petković, Bašić, Danilović 1, Ljubanović, Tičić 1, Pejaković, Pasković 2, Vukčević, Žanetić 2, Trbojević, Jokić, Bojd.

Jadran: Šćepanović (14 odbrana), Sekulić, Crepulja, Janović, Đ. Filipović, Latinović, Kalinić, Gojković 3, Premuš 1, Subotić 1, P. Filipović, Kovačić, Sarić.

Bonus video: