Vaterpolisti Budve M:tel sjutra protiv Juga

Daćemo sve od sebe kako bi eventualno izborili majstoricu. Za nas je, ipak, najvažniji meč protiv Jadrana u Evroligi, koji se igra u srijedu - rekao je Krivokapić
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2011. 14:10h

Budva M:tel nije mogla da dobije težeg protivnika u razigravanju za plasma na fajnl-for ako se gleda kvalitet, ali i tradicija duela sa Jugom u posljednje tri godine od kada se igra regionalna liga. Naime, Jug nijednom nije dozvolio kiks protiv Budve, pa je jasno da hrvatski tim ne leži crnogorskom predstavniku.

- Jug je favorit i teško je reći koliko mi možemo da pružimo u ovom trenutku. Ekipa je iscrpljena, ovu sedmicu smo radili isključivo na fizičkoj spremi, kako bi se igrači oporavili od teškog rasporeda koji su imali u proteklom period. Nismo u takmičarskoj formi, ali ovo nije nikakav alibi, činjenica je da je Jug favorit, a mi ćemo uraditi sve da odigramo što bolje. Pitanje je, međutim, koliko možemo, jer ćemo igrati bez Nikole Vukčevića, koji ima prelom na palcu desne ruke – rekao je trener Veselin Krivokapić i podvukao da je pod znakom pitanja i nastup Petra Trbojevića.

Budvani će u svakom slučaju mnogo veću obavezu imati u revanšu koji se igra 12. marta u Budvi.

- Daćemo sve od sebe kako bi eventualno izborili majstoricu. Za nas je, ipak, najvažniji meč protiv Jadrana u Evroligi, koji se igra u srijedu, i susret u Dubrovniku je priprema za utakmicu sa Novljanima. Pokušaćemo svakako da protiv Juga iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže – kazao je Krivokapić.

O Jugu se sve zna, o kvalitetima hrvatskog giganta je odavno sve ispričano. A Budvani su snagu tima Elvisa Fatovića osjetili i prije dvadesetak dana u Evroligi kada su Dubrovčani slavili u Gružu sa 10:6.

- U tom meču smo pokazali dva lica, imali smo taj pad u posljednjoj četvrtini, koji je bio i donekle pravdan, jer smo imali veliki broj isključenja. Jug je dovoljno jak i iskusan da iskoristi svaku priliku koja mu se ukaže, iako mislim da je taj poraz od četiri gola razlike bio nerealan - istakao je trener Budve.

Meč na bazenu u Gružu počinje u 18 časova.

Kataro za plasman od 9. do 12. mjesta igra sa splitskim Jadranom. Prvi meč je sjutra od 17 časova u Kotoru.

Bonus video: