Crna Gora lako protiv Turske

Crnogorski vaterpolisti savladali Tursku u Istanbulu sa 9:2 i upisali četvrtu pobjedu u isto toliko mečeva u Svjetskoj ligi
0 komentar(a)
Vukčević, Foto: Z. ĐURIĆ
Vukčević, Foto: Z. ĐURIĆ
Ažurirano: 22.02.2011. 16:02h

Crna Gora je dozvolila da prve dvije četvrtine odigra ispod svakog nivoa, ali joj se to nije osvetilo, jer je razlika u kvalitetu ipak na kraju bila prevelika - Turska je na poluvremenu vodila sa 2:1, a na kraju je Crna Gora pobijedila sa 9:2.

Dakle, Crna Gora u trećoj i četvrtoj dionici nije primila ni gol, pa je na kraju utisak iz Istanbula sasvim pozitivan. Darko Brguljan je predvodio „ajkule” sa tri gola, Damjan Danilović i Draško Brguljan su dodali po dva, a po jednom su pogodili Nikola Janović i Nikola Vukčević. Ovim trijumfom, Crna Gora je matematički obezbijedila plasman na završni turnir Svjetske lige.

- Domaćin je nošen frenetičnim bodrenjem publike pružio jak otpor do polovine utakmice. Srećom, probudili smo se na vrijeme i postali svjesni da moramo da zaigramo daleko ozbiljnije, što se i desilo. Na kraju smo ubjedljivo slavili i širom otvorili vrata finalnog turnira Svjetske lige - rekao je kapiten Janović.

U drugom meču ove grupe, Rumunija je opravdala ulogu favorita i savladala Rusiju rezultatom 11:8. Naredni meč Crna Gora igra sa Rumunijom 22. marta.

Turska – Crna Gora 2:9 (0:0, 2:1, 0:3, 0:5)

Istanbul - Bazen „Enka”. Gledalaca: 800. Sudije: Renmed (Holandija), Stajković (Makedonija). Igrač više: Turska 1 (1) Crna Gora 5 (2).Turska: Šezar, Pejoglu, Sonmez, Okman 1, Jakimu, Ćoskun, Hakajemez, Gozusulu, Hantal 1, Jilmaz, Beškardasler, Gagataj, Gueli. Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 2, Pasković, Danilović 2, Vukčević 1, Tičić, M. Janović, N. Janović 1, Čučković, Da. Brguljan 3, Petrović, Drašković, Šćepanović.

Tabela: Crna Gora 12, Rumunija 9, Rusija 3, Turska 0.

Bonus video: