Jadran protiv Steaue: Samo pobjeda čuva snove o finalnom turniru

Jadran Carine mora da savlada Rumune (19 časova) ako želi da sačuva šanse za odlazak u završnicu
84 pregleda 0 komentar(a)
Dimitrije Kriještorac, Foto: Savo Prelević
Dimitrije Kriještorac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2018. 10:15h

Četiri kola prije kraja grupne faze Lige šampiona vaterpolisti Jadran Carina znaju da ne zavisi mnogo toga od njih kada je u pitanju borba za finalni turnir.

Novljani su trenutno van zone plasmana (na F8 idu najbolje četiri ekipe), a najbliži tim na tabeli je Špandau koji ima pet bodova više.

Ono što je Jadran mora da uradi je da u naredne tri utakmice osvoji makar dva boda više od njemačke ekipe i da onda u posljednjoj rundi ode u Berlin svjestan da ga pobjeda vodi među osam najboljih ekipa u Evropi.

To je scenario koji svakako nije lako sprovesti u djelo, ali i jedini put kako bi Jadran mogao do velikog uspjeha. Na tom putu timu Vladimira Gojkovića stoji Steaua - duel sa rumunskim sastavom čiju kapicu nosi naš Nikola Murišić na programu je večeras od 19 časova u Igalu.

"Nikada se nismo bavili kalkulacijama, nećemo ni sada. Cilj je da se pobijedi Steaua i da nastavimo borbu za plasman na finalni turnir. Samim tim što igramo Ligu šampiona smo napravili veliki uspjeh, ali uvijek želimo da budemo bolji", rekao je Gojković za Sportklub.

Računicu našem šampionu je bitno poremetio Sabadelj, koji je početkom februara slavio u bazenu Instituta "Simo Milošević".

"Da smo u tom meču slavili stvari bi bile drugačije i bili bismo u boljoj poziciji. Čeka nas Steaua, koja ima kvalitetan tim. Moramo da budemo disciplinovani od prvog do posljednjeg minuta, a tu prije svega mislim na odbranu. Neophodno je da greške svedemo na minimum i da popravimo igru u napadu s igračem više. To je recept za okršaj koji slijedi", dodao je Gojković.

U istoj grupi, derbi se igra u Italiji, gdje lider Pro Reko dočekuje aktuelnog šampiona Solnok koji mu je nanio jedini poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

Špandau je u Berlinu apsolutni favorit protiv holandskog Alfena, dok se u Kataloniji sastaju Sabadelj i Eger.

Bonus video: