Ubjedljivi porazi Jadrana i Budva M:tela

Tim iz metropole crnogorskog turizma je u trećoj četvrtini vratio neizvjesnost, smanjio na 7:6, ali su Dubrovčani posljednju dionicu dobili sa 3:0 i otklonili sve dileme
0 komentar(a)
Jadran - Budva, Foto: Zoran ĐURIĆ
Jadran - Budva, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 16.02.2011. 18:38h

Crnogorski timovi slabo su počeli drugu fazu Evrolige - Jadran u Igalu nije imao šansi protiv raspucanog Partizana, jer je izgubio sa 8:13 (2:4, 3:3, 2:5, 1:1), dok je Budva M:tel poražena u Dubrovniku od Juga 10:6 (2:2, 4:1, 1:3, 3:0).

Novljani su već napravili senzaciju time što su u prvoj fazi osvojili prvo mjesto u grupi, ali se pokazalo da, ipak, nemaju kvalitet za velika djela. Beograđani su na startu postigli dva gola, a sve što je Jadran uradio bilo je izjednačenje na 2:2. Nakon toga, na bazenu Instituta Igalo, postojao je samo jedan tim - Partizan je, uz veliku podršku oko 400 "grobara" iz Nikšića, Podgorice, Budve, Tivta, Trebinja, Gackog, Kotora..., rešetao mrežu nemoćnog Miloša Šćepanovića i u jednom trenutku imao i šest golova prednosti.

- Najbolje odigrana utakmica Partizana u ovoj sezoni. Zaista smo odradili jako dobro cijeli meč, sve nam je išlo od ruke. I Soro je imao svoje veče, tako da smo sasvim zasluženo pobjedili. Ovim trijumfom su nam se širom otvorila vrata fajnl-fora i sada nam samo preostaje da prođemo kroz njih, jer nam slijede tri utakmice kući, koje bi, ako nastavimo sa ovakvim igrama, bez problema trebalo da dobijemo i tako izborimo plasman među četiri najbolje ekipe - istakao je Andrija Prlainović.

Prezimenjaci Đorđe i Petar Filipović su bili najbolji u redovima tima sa Škvera sa po dva pola, koliko su na drugoj strani postigli Novljanin Aleksandar Radović, legendardni Vladimir Vujasinović, te Teodoros Hadžiteodoru i Milan Aleksić. Prlainović je mrežu svog bivšeg kluba zatresao jednom, baš kao i izuzetno talentovani Kotoranin Dušan Mandić.

- Partizan je imao fantastičnu podršku sa tribina, za koju smo znali da će je biti, ali baš ovakvu nismo očekivali. Nije nas, međutim, to demoralisalo, naprotiv, jer smo u utakmicu ušli onako kako treba i na početku meča smo imali prilično dobru igru i parirali smo Partizanu. Učinili smo sve što smo mogli da dobijemo utakmicu, ali to nije bilo moguće, prije svega zato što smo u nastavku napravili mnogo grešaka koje nam se ponavljaju iz meča u meč, ovoga puta uključujući i mene - komentar je golmana Jadrana Miloša Šćepanovića.

Budvani su, sa druge strane, bili duže u igri. Golovima Damjana Danilovića i Marka Petkovića su dva puta vodili na startu, ali je Jug serijom 5:0 za manje od osam minuta preokrenuo na 6:2. Tim iz metropole crnogorskog turizma je u trećoj četvrtini vratio neizvjesnost, smanjio na 7:6, ali su Dubrovčani posljednju dionicu dobili sa 3:0 i otklonili sve dileme. Najefikasniji igrači Budvana su bili Danilović i Vjekoslav Pasković sa po dva gola, dok su po jedan više postigli domaći aduti Sandro Sukno i Nikola Sutić.

- Za razliku od drugih utakmica, ovu smo dobro počeli. Nažalost, u drugoj četvrtini je uslijedio veliki pad, što je Jug znao da kazni. Željeli smo da odigramo muški do kraja, u posljednjoj četvrtini imali smo napad za izjednačenje, ali ga nismo iskoristili. Poslije se osjetilo da smo opterećeni problemima i nismo uspjeli da se vratimo. Ovaj poraz neće umanjiti naše šanse da se u nastavku takmičenja borimo za prolaz na fajnl-for - istakao je trener Budvana Veselin Krivokapić.

Jadran - Partizan 8:13 (2:4, 3:3, 2:5, 1:1)Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 1.700. Sudije: Špigel (Njemačka), Galkin (Rusija). Igrač više: Jadran 13 (4), Partizan 10 (1).Jadran: Šćepanović (devet odbrana), Sekulić, Crepulja, Janović, Đ. Filipović 2, Latinović, Kalinić 1, Gojković 1, Premuš 1, Sarić, P. Filipović 2, Kovačić 1, Vidović.Partizan: Soro (osam odbrana), Hadžiteodoru 2, Rađen 1, Korolija, Aleksić 2, Pijetlović 1, Prlainović 1, Radović 2, Avramović 1, Mitrović, Vujasinović 2, Ćuk, Mandić 1.

Jug - Budva M:tel 10:6 (2:2, 4:1, 1:3, 3:0)Dubrovnik - Bazen u Gružu. Gledalaca: 400. Sudije: Kan (Mađarska) i Vasiliju (Grčka). Igrač više: Jug 11 (4), Budva 7 (2). Peterci: Jug 2 (2), Budva M:tel 2 (1).Jug: Nižić (devet odbrana), Vranješ, Sutić 3, S. Sukno 3 (1), Joković 2 (1), Seman, Marković, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 1, Šutalo.Budva M:tel: Šefik (osam odbrana), Petković 1, Bašić, Danilović 2, Bojd, Tičić, Pejaković, Pasković 2 (1), Vukčević, Žanetić 1, Miković, Jokić, Lazović.

Bonus video: