Tucak: Moglo je i gore; Krivokapić: Znaju se favoriti

Jadran i Budva M:tel igraće u grupi A sa Jugom i Pro Rekom. Iz oba crnogorska kluba saglasni da je ovo praktično najteži epilog žrijebanja u Rimu
71 pregleda 0 komentar(a)
Jadran - Budva, Foto: Zoran ĐURIĆ
Jadran - Budva, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 08.02.2011. 16:39h

Dva crnogorska tima u drugoj fazi Evrolige će imati jako težak put do fajnl-for - Jadran i Budva M:tel će igrati u istoj grupi, zajedno sa Jugom i Partizanom, koji su, već sada može da se konstatuje, favoriti za plasman među četiri najbolje ekipe.

Jadran je pred žrijeb imao samo jednu želju (da izbjegne Pro Reko) i to je olakšavajuća okolnost, ali Novljani svakako nisu računali da će da nalete na Jug i Partizan, dva velikana evropskog vaterpola.

Budva, sa druge strane, nije mnogo zahtijevala od bubnja u Rimu, ali je jasno da nema mnogo razloga za zadovoljstvo.Aktuelni šampion Crne Gore drugu fazu otvara protiv Partizana u Igalu, dok će Budva da gostuje u Dubrovniku ekipi Juga. Prvi mečevi se igraju 16. februara.

Tucak: Moglo je i bolje, ali i goreEkspedicija Jadrana je rezultate žrijeba saznala na dubrovačkom aerodromu na putu za Zagreb, gdje sjutra igra protiv Medveščaka utakmicu 11. kola Jadranske Lige.

- Moglo je i bolje i gore, ali ovo je grupa u kojoj možemo da igramo protiv svakoga. Kada kažem da je moglo bolje to bi značilo da smo izbjegli Partizan, a gore bi bilo da nam je došao Pro reko. Prema tome, ova grupa je dosta izjednačena, može da pobijedi svako svakoga - rekao je trener Novljana Ivica Tucak.

Već sada je jasno da će Jadranu najvažniji meč da bude na samom startu - sa Partizanom kod kuće.

- Za nas je definitivno najbitnija ta prva utakmica sa Partizanom. Tu moramo da idemo na pobjedu, jer ako slavimo to bi nam sigurno još više podiglo moral, pošto nam potom slijede dvije utakmice u gostima. U svakom slučaju, Jadran će u nastavku takmičenja da igra bez ikakvog imperativa, ali sa željom da dogura što više može - kazao je Tucak.

Budvani samo obećavajuborbu do kraja

Budva definitivno nije mogla da prođe gore u žrijebu, jer se već ranije znalo da ne može da bude ponovo u istoj grupi sa Pro Rekom. Šta je tu je, Budvani znaju ko su favoriti, ali ne misle da je sve gotovo, jer je u šest mečeva u ovoj fazi bukvano sve moguće.

- Bili smo realni, zato nismo ni davali neke prognoze, jer ko god da nam je došao bilo bi jako teško. I ovako je, ova grupa je baš jaka, a jasno je da su Jug i Partizan favoriti da se plasiraju među četiri najbolje ekipe u Evropi. Jug tradicionalno ne leži Budvi, Partizan je takođe velikan, sa kojim se nismo proslavili prošle godine, dok je Jadran prijatno iznenađenje Evrolige, veoma jak domaćin. Međutim, to ne znači da se unaprijed predajemo, siguran sam da imamo šta da pokažemo - rekao je trener Veselin Krivokapić.

GRUPA AJUGJADRANPARTIZANBUDVA M:TEL

GRUPA BPRIMORJEMLADOSTPRO REKOVAŠAŠ

Bonus video: