Primorac pobijedio i tugovao (video)

Primorac savladao Jadran u Igalu sa 10:9, ali mu to na kraju ne znači ništa, jer je Vašaš bio bolji od Segeda, iako je na kraju treće četvrtine gubio sa 8:5
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2011. 20:50h

Još jedna velika pobjeda Primorca u bokeljskom derbiju je na kraju bila od male koristi, Kotorani su na kraju meča (pobijedili sa 10:9) samo mogli da se uhvate za glavu i zapitaju se kako je moguće da su prokockali takvu šansu da se plasiraju u narednu fazu.

Primorcu na kraju nisu odgovarala dešavanja u Budimpešti, gdje je Vašaš nakon velikog preokreta savladao Seged i došao do druge pozicije, jer je bolji u međusobnom duelu od vicešampiona Evrope.

Ono što je apsurdno je način na koji je Vašaš trijumfovao u mađarskom dvoboju - na kraju treće četvrtine gubio sa 8:5, a na kraju je na semaforu stajalo 11:10 za Gergelja Kiša i drugove. Ostaje samo pitanje zašto je meč u glavnom gradu Mađarske počeo sa makar 10-15 minuta zakašnjenja u odnosu na utakmicu u Igalu.

- Pokazali smo još jednom da imamo i kvalitet i veliko srce da uprkos svim problemima odigramo na visokom nivou. I upravo zbog toga mislim da smo zaslužili da i ove godine uđemo među osam najboljih u Evropi, ali, nažalost, sve što se izdešavalo, ne našom krivicom, nego krivicom onih koji nisu ispoštovali ni svoje obaveze ni svoja obećanja, mi smo propustili svoje šanse. Nemam šta puno sada da pričam osim da čestitam svojim saigračima na borbenosti i da vidimo kako će se sve dalje razvijati - rekao je kapiten Primorca Nebojša Milić.

Kotorski klub je ključnu prednost u derbiju stvorio u trećoj dionici kada je došao do tri gola viška, a Jadran je u dva navrata samo došao na minus dva (8:6 i 9:7)...

- Bila je ovo još jedna izuzetna utakmica, kakva se i očekuje od ovih rivala. Nama rezultat nije značio ništa i isto bih ovo rekao i da smo pobijedili, ali smo bez obzira na to igrali veoma borbeno. Zato, čestitiam Primorcu na zasluženoj pobjedi - kazao je Nikola Janović.

Jadran – Primorac 9:10 (2:1, 1:2, 2:5, 4:2)

Herceg Novi – Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 1.100. Sudije: Špigel (Njemačka), Šungu (Turska). Igrač više: Jadran 12(6), Primorac 12 (5). Peterci: Jadran 1(1).

Jadran: Šćepanović (pet odbrana), Sekulić 1, Vidović, Janović 2 (1), Đ. Filipović 1, Latinović 1, Kalinić, Gojković 2, Premuš 2, Subotić, P. Filipović, Kovačić, Kandić.

Primorac: Radić (osam odbrana), Brguljan 2, Čučković, Petrović 3, Trajković 1, Kalaj, Azevedo 2, Pavlović, Milošević 1, Gopčević, Šetka, Milić 1.

Galerija

Bonus video: