Primorac se oprašta

Primorac bi se plasirao u osminu finala jedino ako savlada Jadran, a Vašaš ne pobijedi Seged u Budimpešti
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 18:30h

Nakon tri izuzetno uspješne godine u elitnom evropskom društvu, vaterpolisti kotorskog Primorca se u Herceg Novom opraštaju od Evrolige. Tačnije, evropska odiseja će za Kotorane biti završena u slučaju da Vašaš odradi ono što se od njega očekuje i opravda ulogu favorita u duelu sa Segedom.

U tom slučaju, timu Ranka Perovića ne bi ništa značio ni trijumf na bazenu na kojem uvijek daju maksimum - u Igalu protiv velikog rivala Jadrana.

Neredovno treniranje i štrajkovi zbog neisplaćenih zarada „istopili” su kvalitet aktuelnog evropskog vicešampiona, a napuštanje elitne scene je, očekivano, teško palo prijateljima kotorskog kluba.

Šanse za prolaz postoje, ali kako je potrebno da se eventualni trijumf Kotorana poklopi sa pobjedom „otpisanog” Segeda nad Vašašom, plasman u novu fazu takmičenja gotovo da odgovara nemogućoj misiji. Kotorska ekipa u Igalo, ipak, ide po pobjedu, makar ona bila i pirova.

- Šanse za dalji prolaz u ravni su teorije, jer gotovo nestvarno djeluje da Seged u gostima savlada favorizovani Vašaš. Napuštanje evropske scene teško nam je palo, međutim, ne smijemo dozvoliti da nam se nezadovoljstvo odrazi na ostala takmičenja. U Herceg Novom, u svakom slučaju, tražimo trijumf. Igraćemo bez povrijeđenog Adama Štajnmeca, ali vjerujem da imamo snage da, pred oproštaj od elite, ostvarimo trijumf - istakao je crnogorski reprezentativac Draško Brguljan.

Bonus video: