Meč Rusija - Crna Gora i dalje pod znakom pitanja

Ako jedan dio crnogorske reprezentacije danas na vrijeme stigne u Volgograd, meč protiv Rusije u 3. kolu Svjetske lige će se odigrati od 17 časova po našem vremenu.
0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Vaterpolo, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 24.01.2011. 22:56h

Ako jedan dio crnogorske reprezentacije sjutra na vrijeme stigne u Volgograd, meč protiv Rusije u 3. kolu Svjetske lige će se odigrati kako je i predviđeno - od 17 časova po našem vremenu. Međutim, ukoliko se u putu dogodi još neki problem, a već ih je bilo previše, organizator će morati da uradi jedinu ispravnu stvar - da odloži utakmicu, jer Crna Gora ne bi mogla da se suprotstavi domaćinu sa svega osam igrača.

Do kasno večeras, ipak, meč nije otkazan, pa će se sve znati sjutra, jer će šest od 14 igrača crnogorske reprezentacije prenoćiti u Moskvi zato što im se zagubio prtljag koji je trebalo da stigne iz Beograda. U svakom slučaju, ako se meč i odigra, „ajkule” su spremne da budu jače od svih problema.

- Nakon napornog puta i problema koje smo imali, najvažnije je da se odmorimo i pokušamo da damo maksimum u večerašnjem duelu. Pola tima će odraditi samo jedan lakši trening pred utakmicu sa Rusijom, ali ćemo uraditi sve da prođemo i ovo gostovanje i samim tim napravimo veliki korak ka prvom mjestu - rekao je Draško Brguljan.

Ciljevi su jasni u Svjetskoj ligi, čiji pobjednik ove godine dobija vizu za Olimpijske igre u Londonu.

- Cilj je da se plasiramo na finalni turnir, ali i da dokažemo kvalitet, kao što je to bio slučaj u utakmici sa Rumunijom u prošlom kolu. Mislim da smo bolji tim od Rusa, ali da samo uz veliku želju i motiv možemo da prođemo teško gostovanje u Volgogradu - kazao je Brguljan.

Predrag Jokić može da se pohvali da je jedan od igrača koji su ranije stigli u Volgograd. Međutim, razlike nema - svi moraju da budu spremni da trijumfom protiv Rusije praktično završe priču oko plasmana na finalni turnir.

- Prošli meč protiv Rumunije treba da nam bude put koji treba da slijedimo. U Oradei smo odigrali odlično od samog starta, ništa nismo prepustili slučaju. Očekujem da tako bude i sjutra, jer je Rusija ipak slabijeg kvaliteta od Rumuna - istakao je Jokić.

Po slijetanju čuli za teroristički napad

Crnogorski vaterpolisti su u Moskvu stigli danas oko 17.30 časova po našem vremenu, ali su tu sinoć i ostali, jer im nije stigao prtljag iz Beograda. Naime, za problem je odgovoran beogradski avioprevoznik JAT, pa su četvorica igrača Primorca i dvojica iz Jadrana ostali u glavnom gradu Rusije još sinoć.

Na sreću, naši vaterpolisti sletjeli su na aerodrom „Šeremetjevo” i tu čuli za vijest da je na drugom aerodromu, „Domodedovo” bio teroristički napad sa 35 mrtvih.

- I dalje smo u Moskvi, jedini let koji smo imali za Volgograd smo propustili, jer nam nije stigao prtljag. JAT je napravio propust - rekao je sinoć generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Adžić.

U pitanju je jedan dio reprezentacije (Nikola Janović, Miloš Šćepanović, Antonio Petrović, Zdravko Radić, Draško Brguljan, Dragan Drašković), koji je prije dva dana bio prinuđen da otkaže put zbog vremenskih nepogoda u našoj državi, dok su ostala osmorica ranije stigla u Volgograd.

Po najavama, utakmica će se odigrati sjutrau Volgogradu uprkos svim problemima koje je ekspedicija imala prethodna dva dana.

Bonus video: