Pobjeda je obavezna

Budva M:tel je Kup Crne Gore već arhivirala, na redu je Evroliga i izazov koji je jednako bitan - Budvani moraju da pobijede Spartak iz Volgograda kako bi zadržali realne šanse da se plasiraju u četvrtfinale elitnog takmičenja
58 pregleda 0 komentar(a)
Jokić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Jokić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 18.01.2011. 17:27h

Budva M:tel je Kup Crne Gore već arhivirala, na redu je Evroliga i izazov koji je jednako bitan - Budvani moraju da pobijede Spartak iz Volgograda kako bi zadržali realne šanse da se plasiraju u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Spartak je u drugom kolu bio bolji od Budve u Rusiji, ali je svakom jasno da je večeras sve na strani Budve - i kvalitet i motiv i trenutna forma.

- U momentu kada smo gostovali u Volgogradu i dalje smo bili praktično nova ekipa, bili smo u možda i najgorem momentu do sada u sezoni. Ovog trenutka je, međutim, situacija potpuno drugačija, igramo mnogo bolje, silno smo motivisani poslije osvajanja Kupa. Realno, forma nam je u usponu, to se vidjelo u dvije utakmice protiv Primorca, kao i u duelu sa Pro Rekom u Budvi - rekao je bek Budve Predrag Jokić.

Poznajući rusku školu, koja je istina posljednjih godina u padu, tim Veselina Krivokapića mora da bude oprezan.

- Sigurno da i oni imaju svoju računicu, ali sam ubijeđen da smo bolji tim. Spartak je u prošlom kolu izgubio od Vojvodine na svom bazenu i sada mora da se vadi na strani. Mi to ne smijemo da dozvolimo, moramo da opravdamo ulogu favorita - kazao je Jokić.

Uslugu Budvi bi mogao da napravi i Pro Reko, od kojeg se očekuje da u posljednja dva kola (dočekuje Vojvodinu pa gostuje Spartaku) dokaže zašto je najbolji tim u Evropi.

- Očekujemo da Reko slavi u obje utakmice do kraja, uostalom, nama bi to odgovaralo. Ipak, moramo da slavimo večeras i da onda u posljednjem kolu u Novom Sadu sami odlučujemo o svojoj sudbini. To je najrealnija varijanta - zaključio je Jokić.

Bonus video: