Đurčić: Brguljan nije imao pravo da igra

Brguljanu je legitimno poništena registracija za Primorac, potom je registrovan za Budvu, ali Kup nije mogao da igra, jer je u oktobru već bio licenciran za isto takmičenje za kotorski klub - kazao je Dragan Đurčić
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2011. 20:17h

Primorac je prije tri dana, neposredno prije druge utakmice finala Kupa Crne Gore protiv Budve M:tel, uložio žalbu na nastup Darka Brguljana i samim tim odlučio da meč za prvi trofej u sezoni ima i petu četvrtinu.

Kotorani su, to je poznato, uložili žalbu zbog nastupa igrača koji je licenciran za Budvane 27. decembra 2010. godine, a mečevi Kupa je trebalo da se odigraju prije tog datuma. Kako je finale odloženo (na zahtjev Budve i uz saglasnost Primorca), Brguljan je odjednom bio „u igri” za ovo takmičenje... Predsjednik Takmičarske komisije Dragan Đurčić je objasnio o čemu se radi.

- Licenciran je za nacionalna takmičenjia, ali tu se računa da je Kup već prošao, jer je bio odložen. Brguljan je licenciran za Budvu za crnogorsko prvenstvo u tom trenutku. Kasnije je i Jadranska liga dala zeleno svijetlo, jer je ona kao neka vrsta prvog dijela crnogorskog prvenstva - rekao je Đurčić.

Da li su time promijenjene propozicije usred sezone?

- Propozicije nisu promijenjene, Skupština je 14. decembra izglasala vanredni rok za licenciranje u terminu od od 24. do 30. i to je uradila svjesno, jer je tada Kup trebalo da bude završen. Dakle, da Kup u tom momentu već bude arhiviran. Brguljanu je legitimno poništena registracija za Primorac, potom je registrovan za Budvu, ali Kup nije mogao da igra, jer je u oktobru već bio licenciran za isto takmičenje za kotorski klub - kazao je predsjednik Takmičarske komisije.

Nakon druge utakmice finala se pričalo i da je delegat Murišić u izvještaju skrenuo pažnju na „slučaj Brguljan”. Je li to tačno?

- Da, delegat se u u izvještaju osvrnuo na njegov slučaj. Tačnije, imao je prigovor na njegov nastup.

Kada će Komisija odgovoriti na žalbu Primorca?

- Rok za odgovor je osam dana nakon utakmice - istakao je Đurčić.

U propozicijama Kupa Crne Gore za ovu sezonu jasno stoji da klubovi do 25. oktobra 2010. godine treba da podnesu Takmičarskom organu spisak igrača.„U spisku igrača mogu da budu uvršteni igrači registrovani za taj klubza sezonu 2010/11. godinu. Nakon ovog roka spisak se može dopunjavati isključivo sa matičnim igračima starim do 18 godina”, stoji u članu 3 u propozicijama.

U biltenima sve jasno

Takmičarska komisija je 21. decembra donijela odluku o odlaganju mečeve finala Kupa, koji je zahtijevala Budva M:tel, ali uz saglasnost Primorca.„Prihvata se zahtjev VK Budva M:tel i Primorac o odlaganju međusobnih utakmica. Novi termini utakmica utvrdiće se naknadno, nakon izjašnjavanja klubova učesnika.

Pravo nastupa na odloženim utakmicama imaće samo licencirani igrači koji su to pravo imali do 23.12.2010. godine”, piše u biltenu broj 12.Dakle, po ovome, DarkoBrguljan nije trebalo da nastupi u dvomeču između Budve i Primorca, a medijima je 27. decembra stiglo novo saopštenje u kojem je objelodanjeno da će se odloženi mečevi igrati 5. i 15. januara.

„Budva M:tel je podnijela zahtjev za licenciranje Darka Brguljana, uz obrazloženje da je taj igrač, nakon Odluke Suda VPSCG, registrovan za taj klub. Rješavajući ovaj zahtjev, Komisija se isključivo bavila pitanjem licenciranja Brguljana za Budvu na nacionalnim takmičenjima, a nije razmatrala problematiku prava nastupa tog igrača u ostalim aktuelnim takmičenjima (LEN takmičenja, Jadranska liga), jer su za to nadležni drugi organi”, stoji u biltenu broj 13.

Bonus video: