Velikan se provukao

Budva nije blistala u napadu, ali je odbranom držala meč u neizvjesnosti. Ne pamti se kada je neka ekipa zaustavila Đenovljane na šest pogodaka.
127 pregleda 0 komentar(a)
Denis Šefik, Foto: V.BELOJEVIĆ
Denis Šefik, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 09.01.2011. 20:54h

Budva m:tel je propustila ogromnu priliku da sruši aktuelnog prvaka Evrope, ali joj za utjehu ostaje činjenica da je jedina ekipa koja je ove sezone stvorila probleme italijanskoj mašineriji...

Na kraju, Reko je slavio sa 6:5, iako je domaćin u samom finišu prokockao nekoliko prilika (dvije idealne, u napadu sa igračem više) da ostvari makar remi. Međutim, Italijani su noćas imali veliku sreću, kada je bilo potrebno i odličnog Stefana Tempestija, pa već sada, nakon četiri kola, slave plasman u narednu fazu. Budvi, s druge strane, ostaje da u naredna dva kola protiv Spartaka i Vojvodine dokaže da je bolja i traži trijumfe za prolaz.

- Trebalo je da damo koji gol više, imali smo mnogo šansi. Vjerovatno je i pad koncentracije u finišu učinio da izgubimo ovaj meč, ključne lopte u napadima sa igračem više smo olako prokockali, čak smo protivniku davali loptu u ruke - rekao je trener Budve Veselin Krivokapić.

Budva nije blistala u napadu, ali je odbranom držala meč u neizvjesnosti. Ne pamti se kada je neka ekipa zaustavila Đenovljane na šest pogodaka. Briljirao je i Denis Šefik, koji je imao čak 15 odbrana.

- U odbrani smo bili sjajni, ispoštovali smo sve dogovore. Drago mi je što je moj tim shvatio da može da igra protiv najjačih evropskih ekipa I vjerujem da ćemo u narednom periodu da budemo još bolji - kazao je Krivokapić.

Pro Reko je bolje počeo meč - golovima Norberta Madaraša i Tibora Benedeka (kod drugog je utisak da lopta nije ušla u gol) je poveo sa 2:0, ali je Budva u finišu prve četvrtine izjednačila (golovi Paskovića i Žanetića). Sve do sredine treće dionice se igralo gol za gol, onda je Boris Zloković pogodio za vođstvo Italijana od 6:4, a Pasković je u posljednjem dijelu igre prekinuo period od 15 i po minuta bez gola svog tima za konačnih 6:5...

- Ovo je važan trijumf za nas, jer smo njime obezbijedili prvo mjesto u grupi. Znali smo da neće biti lako, Budva je igrala odlično, mnogo bolje nego u prošlom meču, ali je na kraju presudila naša igra sa igračem manje - istakao je bek Reka Aleksandar Ivović.

Ambicije italijanskog velikana su jasne.

- Traže se trofeji i vjerujem da ćemo odbraniti titulu prvaka Evrope - rekao je Ivović.

Budva m:tel - Pro Reko 5:6 (2:2, 2:3, 0:1, 1:0)

Budva - Bazen „Dragan Trifunović”. Gledalaca: 900. Sudije: Borel (Španija), Fekete (Mađarska). Igrač više: Budva m:tel 12 (4), Pro Reko 8 (2).

Budva m:tel: Šefik (15 odbrana), Petković 1, Bašić, Danilović, Miković, Tičić, Pejaković, Pasković 2, Vukčević, Žanetić 1, Trbojević 1, Jokić, Lazović.

Pro Reko: Tempesti (devet odbrana), Burić, Madaraš 2, Perone, Kašaš, Felugo, Filipović 2, Filjoli, Benedek 1, Zloković 1, Ivović, Molina, Nikić.

Bonus video: