Kotorani zamrzli štrajk

Igrači Primorca, i pored neispunjenog zahtjeva za izmirenjem dijela zaostalih zarada, odlučili su, na osnovu obećanja opštinskih rukovodilaca, da prekinu sa bojkotom takmičarskih obaveza
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 23:42h

Druga utakmica finala Kupa, na sreću crnogorskog vaterpola, biće odigrana. Igrači Primorca, i pored neispunjenog zahtjeva za izmirenjem dijela zaostalih zarada, odlučili su, na osnovu obećanja opštinskih rukovodilaca, da prekinu sa bojkotom takmičarskih obaveza. Igrači i stručni štab, juče poslije podne, u razgovoru sa gradonačelnicom Kotora Marijom Ćatović i njenim saradnicima nisu dobili konkretne garancije, ali ponovo izrečena potreba o hitnom rješavanju nagomilanih problema, bar za sada, donekle je smanjila tenzije u kotorskom klubu.

- Sportski element i ovog puta je učinio da se, makar trenutno, potisnu nagomilani problemi. Igrači su odlučili da, po ko zna koji put do sada, zaborave na veoma teške okolnosti. Na sastanku sa gradonačelnicom ponovo su apostrofirani problemi, a nakon dobijenog obećanja da stvari u klubu konačno moraju da se promijene, ostaje mi da se nadam da će u interesu ovih momaka doći do određenog pomaka - istakao je šef stručnog štaba Primorca Ranko Perović.

Skupština Primorca zakazana je u palati Bizanti za 11 sati, a osim nepoznanice o dostizanju kvoruma za njeno održavanje, veliko je i pitanje da li ima voljnih pojedinaca da zasjednu na neugodnu stolicu predsjednika Upravnog odbora. O samom meču, s druge strane, gotovo i da se ne govori, mada, sudeći po reakciji navijača, tribine plivališta u Škaljarima sigurno će biti ispunjene.

- Sasvim je jasno da prednost pripada Budvi koja brani dva gola iz prvog susreta. Okolnosti u kojima radimo u posljednjih nekoliko dana, jednako tako, ne idu nam u prilog. Ipak, pokušaćemo da pružimo dobru partiju i da, ukoliko se stvari okrenu u našu korist, odbranimo trofej - zaključio je Perović.

Inače, zbog odluke igrača Primorca da ne nastupe u meču 7. kola Jadranske vaterpolo lige u Budvi, juče se oglasilo i rukovodstvo JVL, koje je protestovalo zbog toga i najavilo da će Upravni odbor razmisliti o kazni.

Krivokapić: Imamo i miprobleme, pa se ne žalimo

Bez obzira što je revanš meč finala Kupa Crne Gore bio u magli sve do sinoć, vaterpolisti Budve M:tel su trenirali kao da je sve normalno i, naravno, osluškivali vijesti iz Kotora. Na kraju, postalo je jasno da će se revanš odigrati večeras od 19 sati, a Budvani vjeruju da trijumf od dva gola razlike (10:8) iz prvog meča neće bitno uticati na konačan epilog. Zato su i u revanšu spremni da krenu od nule.

- Bez obzira na sve, naši ciljevi i ambicije se znaju. Imamo šansu da osvojimo ovaj trofej i želimo da odigramo najbolje što znamo. Primorac je napravio takvu medijsku kampanju da bi bilo veliko iznenađenje ako osvoji ovaj trofej, ima opravdanje u slučaju neuspjeha... I mi imamo probleme, od personalnih do klupskih, ali to držimo unutar tima, jer nam treba mir – rekao je trener Budve Veselin Krivokapić.

Ključ je, po njemu, da se ne misli o prvoj utakmici.

- Moramo da pokušamo da odigramo miran meč, da diktiramo tempo, potrebna nam je koncentracija. Ne smijemo da podlegnemo pritisku, koji će da bude ogroman, ali ni u slučaju neuspjeha nije smak svijeta.

Budvani će u ovoj utakmici vjerovatno biti jači i za Darka Brguljana.

- Darko će najvjerovatnije igrati, to ću sam da odlučim pred početak utakmice. Pročitao sam u novinama dan nakon prve utakmice da nam je postavljen ultimatum kada je Brguljan u pitanju i da ne smije da igra, što nije tačno. Niko to ne može da nam zabrani – istakao je Krivokapić.

Mario Brguljan ne sudi

Takmičarska komisija VPSCG je juče odredila da drugu utakmicu finala Kupa Crne Gore sude Mario Brguljan i Stanko Ivanovski, ali oni neće dijeliti pravdu, saznaju „Vijesti“. Kako nezvanično saznajemo, Ivanovski je morao da otkaže zbog privatnih obaveza, dok je Brguljan odustao iz razloga što ne želi da sudi u utakmici u kojoj je akter i njegov sin – Darko. Naime, dok je Darko bio član Primorca, Budva M:tel i Jadran su se protivili da Mario sudi mečeve u kojima igra njegov sin, što je i stariji Brguljan prihvatio. Sada je, međutim, sve trebalo da bude drugačije, ali principi su učinili svoje, pa je Mario Brguljan, kako saznajemo, stopirao sve. Vjerovatno ni sam nije želio da bude dio ovog cirkusa, koji traje i traje, u nedogled...

Bonus video: