VATERPOLO

Kad niko ne misli na igru

Prvotimci Primorca, kao što su i najavili, nisu otputovali u Budvu na derbi regionalnog takmičenja...
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2011. 14:25h

Prvotimci Primorca, kao što su i najavili, nisu otputovali u Budvu na derbi regionalnog takmičenja, međutim, mladost kotorskog tima dostojanstvenim držanjem u bazenu potvrdila je neuništivost najuspješnijeg sportskog kolektiva u zemlji.

Za razliku od mnogih klubova u regionu, Primorac posjeduje kvalitet da jedan sastav zamijeni drugim, a poraz osmorice golobradih mladića, kada se sve okolnosti uzmu u obzir, nikako ne odgovara neuspjehu. Držanje evorpskog vicešamipona u Budvi na ponos je Kotorana, a prisustvo odanih “beštija” još jedan je pokazatelj da Primorac predstavlja mnogo više od kluba.

Prvotimci Primorca istupima u javnost u protekla tri mjeseca pokušali su, nažalost bez uspjeha, da skrenu pažnju na probleme u klubu, ali juče, pred sam meč, nisu željeli da predstavnicima medija odgovore da li nastavljaju sa bojkotom takmičarskih obaveza. Rukovodstvo kluba, s druge strane, nije htjelo da nedolaskom na utakmicu dovede do strogih sankcija, a njihova obaveza je i da, kako ističu, zaštite budućnost mlađih generacija od trenutnih dešavanja u klubu.

Kotorani naredni meč igraju u subotu protiv istog protivnika u završnici Kupa, ali kako stvari stoje, neće se do posljednjeg trenutka znati da li se nastavlja bojkot prvotimaca. U svakom slučaju problemima Primorca se ne nazire kraj, evropski velikan i dalje se guši u problemima.

Zbog toga je i meč u Budvi bio lišen bilo kakve neizvjesnosti, a protiv mlade ekipe Primorca, igrom sudbine, najefikasniji igrači Budvana bili su Darko Brguljan i Vjekoslav Pasković, dvojica članova generacije Primorca koja je 2009. pokorila Evropu.

Budva M:tel - Primorac 15:3 (3:0, 4:1, 5:1, 3:1)

Budva - Bazen „Dragan Trifunović“. Gledalaca: 400. Sudije: Igrač više: Budva 2 (0), Primorac 4 (1). Peterci: Budva 1 (1), Primorac 1 (1).

Budva M:tel: Šefik (10 odbrana), Petković 1, Brguljan 3, Danilović 2, Ljubanović 1, Tičić, Pejaković 2, Pasković 3, Vukčević 1, Žanetić 1, Trbojević, Jokić 1, Bojd, Radunović.

Primorac: Kralj (šest odbrana), Lučić, Čučković, Gopčević 1, Nikčević, Marković 1, B. Krivokapić, Murišić 1, S. Krivokapić.

Preporučujemo za Vas