Primorac dočekuje Mađarski Seged

Vaterpolisti Primorca u nastavku elitnog takmičenja se sastaju sa mađarskim Segedom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2011. 22:45h

Nakon što su u prethodnom kolu ubjedljivom razlikom savladali mađarskog predstavnika, realno je očekivati podvig i na plivalištu u Škaljarima. Novi bodovi evropskom vicešampionu potvrđuju lidersku poziciju u grupi A, a trijumf bi gotovo sigurno obezbijedio plasman u narednu fazu Evrolige.

Kotorski vaterpolisti, oslobođeni obaveza u vrijeme praznika, logično nisu u najboljoj formi, ali razlika u kvalitetu, te želja za nastavkom uspješnih evropskih izdanja, upućuju na očekivani rezultat.

- Pred nama je važan susret sa Segedom u Evroligi, a imperativ je, razumljivo, da upišemo važan trijumf. Sve osim pobjede smatrali bismo neuspjehom. Kvalitet koji posjedujemo obezbjeđuje nam ulogu favorita. Fizička sprema, usljed prazničnih dana, nije na najvišem nivou, ali uz krajnji angažman i podršku vjernih navijača, siguran sam da uspjeh ne može da izostane - rekao je pomoćni trener Primorca Vido Lompar.

Kotorani žele da sjutra veče riješe sve dileme.

- Gotovo da smo na korak od novog plasmana među osam najboljih evropskih ekipa, a period teških susreta koji slijedi, i pored problema u klubu, vjerujem da donosi uspješne rezultate - istakao je Lompar.

Duel na bazenu „Nikša Bućin” igra se u subotu, a počinje u 19.15 časova.

Bonus video: