Jadranu 20 hiljada eura od Ministarstva sporta za plasman u finale

Janović je danas primio vaterpoliste Jadrana, Marka Petkovića, Vladana Spajića i Đura Radovića, predsjednika kluba, Đura Marića i trenera, Vladimira Gojkovića
451 pregleda 0 komentar(a)
Sa prijema u Ministarstvu sporta
Sa prijema u Ministarstvu sporta

Ministarstvo sporta i mladih podržaće vaterpolo klub Jadran Carine za učešće u finale Evrokupa sa 20 hiljada eura, saopšteno je iz tog resora.

Janović je danas primio vaterpoliste Jadrana, Marka Petkovića, Vladana Spajića i Đura Radovića, predsjednika kluba, Đura Marića i trenera, Vladimira Gojkovića.

Povod prijema je bio plasman u finale Evrokupa, kada su vaterpolisti Jadrana svojom odličnom igrom, savladali OSC u Budimpešti i ostvarili istorijski uspjeh za svoj klub.

"Jadran je klub iz našeg najtrofejnijeg sporta koji godinama ostvaruje značajne sportske rezultate, ne samo na domaćoj, već i na međunarodnoj sceni, a sam način na koji su ostvarili plasman u finale pobjedivši renomirani mađarski klub, govori o kvalitetu koji ovi momci posjeduju. Pokazali su kako se trudom i upornošću dolazi do uspjeha. Iskrene čestitke momcima, kao i treneru i stručnom štabu”, poručio je Janović.

Kako je Zakonom o sportu omogućeno sufinansiranje sportskog kluba za učešće na finalnim turnirima međunarodnih takmičenja, u kolektivnim sportovima koji su na programu Olimpijskih igara, Ministarstvo sporta i mladih će, kako se navodi, finansijski podržati učešće VK Jadran Carine u finale Evrokupa, u iznosu od 20 hiljada eura.

Janović je istakao da će Ministarstvo ove godine prvi put imati mogućnost, da finansijski podrži prioritetne klubove, kojih je ukupno 12.

"Vaterpolisti su se zahvalili ministru na prijemu i poručili u ime svojih saigrača, da im podrška države i Ministarstva puno znači i daje snažan vjetar u leđa, kao i da će dati sve da pehar Evrokupa donesu u Crnu Goru", kaže se u saopštenju.

Marić i Gojković su uz zahvalnost na prijemu, istakli da im ova podrška Ministarstva mnogo znači za dalje rezultate.

Jadran će se za prvi evropski trofej u istoriji boriti sa Marsejom, za koji nastupaju crnogorski vaterpolisti Miloš Šćepanović i Bogdan Đurđić.

Bonus video: